2015 m. spalio 3 d., šeštadienis

Antienos, miško grybų ir pupelių troškinys

Rudenį. Tomis dienomis, kai, anksti temstant, taip norisi jaukumo, kai krenta kaštonai ir jaučiuosi alkana kaip žvėris, verdu šį antienos, miško grybų ir pupelių troškinį. Jis - viskas, ko man tokiomis akimirkomis reikia. Tikra palaima, kuriai paruošti pakanka vos geros valandos.


Šį kartą nusprendžiau jį gaminti su mėsingais, tvirtais kazlėkais ir šlakeliu baltojo vyno. Visgi šio recepto tikroji sėkmės paslaptis - antienos mėsa, kuri turi daug riebalų, suteikiančių jai išskirtinį skonį. Tas, kas skaičiuoja kalorijas ir visą laiką galvoja apie maudymosi kostiumėlį, lai nepamiršta, kad antienoje gausu naudingų proteinų, galežies ir vitamino B.


Taip pat šiame recepte ypač svarbūs - raudonųjų serbantų drebučiai. Jų paslaptingai nostalgiškas skonis, puikiai derėdamas su antiena, daro stebuklus. O pupelės čia sėkmingai pakeičia ryžius ar bulves, todėl šalia užtenka patiekti traškių salotų, jei noris. Noris visada!


Išbandykite šį receptą, net jei niekada neruošėte antienos: juk taip smagu pakeisti savo įpročius ir nustebinti save. Ach...na, pasakykite, kas geriau už nuoširdų troškinį galėtų suteikti daugiau džiaugsmo ir šilumos jūsų rudeniškui stalui?



2 valgytojams reikės:
1 vidutinio dydžio svogūno
1 vidutinio dydžio morkos
1 česnako skiltelės
100 g apvirtų miško grybų
1 šaukšto kvietinių miltų
340 g "Lapino puota" antienos kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 valgomojo šaukšto raudonųjų serbentų drebučių
1/2 valgomojo šaukšto brendžio
60 ml  baltojo pusiaus saldaus vyno
500 ml vištienos sultinio 
400 g indelio konservuotų karališkų pupelių
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Aliejaus 
Džiovintų raudonėlių
Džiovintų čiobrelių 

Antienos, miško grybų ir pupelių troškinys

1. Sumaišykite miltus su puse arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Šiame miltų mišinyje apvoliokite antienos mėsos gabalėlius iš visų pusių.
2. Keptuvėje pakaitinkite 1/2 valgomojo šaukšto aliejaus, sudėkite mėsos gabalėlius ir ant vidutinės ugnies kepkite 6-8 minutes, kol mėsa įgis aukso atspalvį. Sudėkite mėsą į troškintuvą.
3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į keptuvę supilkite brendį, pakaitinkite apie pusę minutės, kad išgaruotų alkoholis. Įpilkite dar pusę šaukšto aliejaus, sudėkite svogūną. Kepkite ant nedidelės ugnies apie 6 minutes, kol suminkštės. Nulupkite, sutrinkite česnaką ir įmaišykite į svogūnus. Pakepintą svogūną perkelkite į troškintuvą (su visomis mėsos sultimis ir prikepusiais gabalėliais).
4. Išvalykite keptuvę, įkaitinkite ant vidutinės ugnies, įpilkite pusę valgomojo šaukšto aliejaus ir 6-8 minutes pakepkite nedideliais kubeliais supjaustytas morkas. Sudėkite į troškintuvą. Galiausiai įkaitinkite dar pusę šaukšto aliejaus ir ant stiprios ugnies keletą minučių pakepinkite grybus.
5. Pas grybus supilkite vyną, pakaitinkite apie gerą minutę, kad išgaruotų alkoholis. Sudėkite su visomis sultimis į troškintuvą. Įberkite žiupsnelį džiovintų raudonėlių ir žiupsnelį džiovintų čiobrelių, įmaišykite raudonųjų serbentų žėlė.
6. Supilkite karštą sultinį. Užvirkite, vis pamaišydami, sumažinkite ugnį ir lėtai troškinkite apie 45 - 50 minučių, kol mėsa taps minkšta. Likus 5 minutėms iki gaminimo laiko pabaigos įmaišykite nusunktas pupeles. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis pagal skonį.

4 komentarai:

aguonele rašė...

Jezau kaip sknaiai nuskambejo. Butinai butinai isbandysiu greitu laiku!!!

Simona rašė...

Aguonėle, kaip man smagu skaityti tokius žodžius 😊 ir žinoti, kad mane aplankai

aguonele rašė...

Kaip ir zadejau, gaminau. Tikrai tikrai skanu. Aciu uz ideja! Zinoma, as koregavaus pagal save, bet skoniui nekenke net ir gaminimas orkaitej ;)
O as pas tave daznai uzsuku! Man patinka tavo pasiulymai :)

Simona rašė...

Aguonėle, labai smagu, kad patiko :-) visad būna toks virpuliukas ir noras, kad pavyktų ir receptas nenuviltų ;-) o ir as pati, kai gaminu pagal receptus, niekad jų tiksliai nesilaikau, man atrodo tame ir slypi didelis gaminimo malonumas :-) ir dar ačiū Tau