2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

Migdolais kvepianti avižinių dribsnių košė su džiovintomis slyvomis ir kriaušėmis

Mano mielas žmogau,

Mėgstu muziką. Gyvenu ja. Lėta, kartais net mieguista ir melancholiška. Skraidinančia į dar nepatirtus išsipildymus. Niekada nerašau visiškoje tyloje. Muzika - tai mano maža, naivi, nematoma mūza. Mano trapūs sparnai. Minčių varomoji jėga. Ir todėl kiekvienas Tau parašytas sakinys turi savo melodiją. Išjautimą. Užsigertą stipria arbata. Pastaruoju metu citrinų, imbiero ir šalavijų. Nesaldinta. Beveik visada nespėjusiu pravėsti ir nudeginančia gomurį. Tai toks - tas lėtas, apipintas melodijomis, garais ir skoniais, mano ėjimas pas Tave. Sutelkus svajones, šilumą, tikėjimą stebuklais. 

Sade - No Ordinary Love



Ir vis, kartas nuo karto primenant - laimė ateina pati, kai išmoksti būti dabar. Mes taip daug sąmonės sutelkiame praeityje ir ateityje, kad visiškai užmirštame, kas vyksta šiuo metu. Protas mus gabena kažkur tai į ateitį, tai į praeitį, atimdamas mokėjimą būti čia ir dabar. Lauki ateinant draugo ir svarstai: "jis vėluoja. Kaip ir praeitą savaitę" arba "kas bus, kai jį sutiksiu, ką veiksim, ką su juo kalbėsiu". Būni ne ten, kur esi, ir ne tada, kai esi, ir ne tas, kas esi. 

Ane Brun - Changing of the seasons




...aš irgi ilgą laiką nemylėjau dabartinės akimirkos, nežinojau ir nesigilinau, kaip tai padaryti, bet vienas ypatingas berniukas, šie laiškai Tau, prasidėję nuo mukatanas.blogas.lt (ankstyvą 2009 metų rudenį) ir didžiulė mane supančių žmonių meilė, išmokė praregėti. Išmokė, kad nėra prasmės bandyti atsukti laiko atgal, vis gromuliuojant prisiminimus, ar laukti ateities, kuri ale mane išgelbės. Gyvenimas vyksta būtent šią akimirką ir į ją reikia sudėti viską, ką turi geriausio.

Mano mielas kovotojau, kad ir ką, kas Tau sakytų, nesi nei per jaunas, nei per senas, nei per stiprus, nei per silpnas, nei per švelnus, nei per tvirtas įgyvendinti savo svajones dabar. Tad pirmyn!  

Sandra - Free Love

Su meile,
Visada Tavo Mukatanas

1 valgytojui reikės:
5 džiovintų slyvų
1 nedidelės kriaušės
1/2 puodelio (125 ml) stambių avižinių dribsnių
1/2 puodelio (125 ml) vandens
1/2 puodelio (125 ml) migdolų pieno
1-2 arbatinių šaukštelių medaus
Žiupsnelio druskos (1/6 arbatinio šaukštelio) ir cinamono (1/6 - 1/3 arbatinio šaukštelio)

Migdolais kvepianti avižinių dribsnių košė su džiovintomis slyvomis ir kriaušėmis

1. Kriaušę nulupkite, padalykite į 4 dalis, išpjaukite sėklas ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Į maisto smulkintuvą sudėkite kriaušę ir slyvas, sutrinkite į vientisą tyrelę.
2. Prikaistuvyje užvirkite vandenį su migdolų pienu, suberkite avižinius dribsnius, druską ir cinamoną. Išmaišykite, užvirkite.
3. Kai košė užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir, vis pamaišant, geriausia mediniu šaukštu, virkite apie 12-15 minučių.
4. Tada, įmaišykite kriaušių ir slyvų tyrelę ir vėl užvirkite.
5. Išvirusią košę nukelkite nuo ugnies, atidžiai į ją įmaišykite medų. Jei reikia, papildomai pagardinkite druska ar cinamonu.
6. Uždenkite ir palikite minutę pabrinkti, o tada ragaukite.

2 komentarai:

Asta rašė...

Jūs nuostabi! Ir Jūsų žodžiai su meile, ir Jūsų maistas su meile, ir fotografijos... Žaviuosi. Įkvepiat. Ačiū.

Simona rašė...

Miela Asta, ačiū už tokius grožio ir šilumos kupinus žodžius :-) įkvepia ir suteikia džiaugsmo dalintis