2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Cukinijų sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais

Kartais teisingas kelias nebūna pats lengviausias. Dažniausiai todėl, kad jis veda už mūsų "patogumo zonos". Paradoksalu yra tai, kad kai išdrįsti išeiti iš savo patogumo zonos, supranti, kad ne tokia jau patogi ji ir buvo. Keisti yra baisu, bet dar baisiau nugyventi gyvenimą neišeinant iš narvelio, kurio durys visą laiką buvo atidarytos, tik dėl baimės ir pripratimo to nepastebėjome.



Su rudeniu ir pokyčiais į mano gyvenimą sugrįžta tikėjimas, kad esu savo gyvenimo šeimininkė. Sugrįžta ir ramybė prieš save. Tokia netrikdoma kitų nuomonių ir skaidri, nes nieko neliko paslėpto ir neišsakyto. Nors ir labai neskubiai, bet jaučiu, kaip viduje stiprėja taika su savimi ir nieko nebebijau. Nes sunkumai užgrūdina ir taurina sielą. Nes iš chaoso gimsta žvaigždės.   



Mažasis Kovotojau, Tu tik būk stiprus, visad žvelk tiesai į akis, drąsiai priimk iššūkius, kad ir kiek kartų nukristum, atsistok ir eik pakelta galva į priekį. Aš visad su Tavim.   



Dideli ir minkšti. Drėgnesni negu sviestiniai sausainiai, bet traškesni nei keksiukai, bei panašūs į Češyro katiną iš Alisos stebuklų šalyje, kadangi turi sąvybę greitai išnykti iš akių, palikdami tik šypsenas ragavusiųjų lūpose.



24 sausainiams reikės:
210 g miltų (rūšis 405 D)
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1 arbatinio šauktelio kepimo miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
100 g greito virimo avižinių dribsnių
120 g kambario temperatūros sviesto
80 g paprasto cukraus
60 g rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio
1 ir 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
230 g cukinijos
100 g kepintų žemės riešutų gabaliukų
200 g juodojo arba pieniško šokolado, kurį labiau mėgstate

Cukinijų sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, druską ir dribsnius.
2. Gerai išsukite visų rūšių cukrų su sviestu, nepatingėkite, tada įmišykite kiaušinį.
3. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka ir nusunkite. Įmaišykite į sviesto, cukraus ir kiaušinio mišinį. Tada įmaišykite riešutų gabaliukus.
4. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite. Galiausiai įmaišykite susmulkintą šokoladą.
5. Formuokite iš tešlos dviejų šaukštų dydžio rutuliukus. Išeis dvi skardos. Palikite skardoje tarp rutuliukų tarpus.
6. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 minučių, kol sausainių pakraščiukai ims skrusti.

Komentarų nėra: