2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Pagardinta migdolais organizmą valanti trinta brokolių sriuba

Tikra meilė sau prasideda nuo savo sielos muzikos garsų išgirdimo. Taigi, nėra ko nenustebti, jei vieną rytą pabusi ir pajusi, kad esi svetimas sau, nes vaikštai delnais užspaudęs ausis. Kiek dėl to neparašytų laiškų ir knygų priklauso tik idėjų pasauliui. Kiek dėl to nenubėgtų kilometrų ir neperplauktų ežerų slepiasi už patogaus silpno kūno pasiteisinimo. Kiek dėl to visa širdimi išjaustų svajonių pasilieka kažkur toli tarp žvaigždžių ar debesų. Kiekviena tobulybės pagal supančios aplinkos normas siekimo akimirka kuria aplinkinių pritarimo ieškotoją ir apkurtina naivų, drąsų ir save mylintį vidinį vaiką. Atvira, minkšta, pašėlusiai pulsuojančia širdimi.  

Ingrid Michaelson - Can't Help Falling In Love
Hozier - Work Song 
Dillon - Thirteen Thirtyfive 
Daughter - Get Lucky
Florence + The Machine - You've Got the Love


Atrasti, kas esi, - tai suprasti, kad pirmiausia esi savo, prieš būdamas kitų. Ar pastebėjai, kad kartais tiesiog pasidaro per daug užduočių, kurias reikia atlikti, problemų, kurias prisiėmei išspręsti ir tamsos? Kaip tada pažinti tuos ištisus pasaulius, kuriuos nešiojies savyje, kaip išgirsti jų intymius šnabždesius? Taip gerai Tau pažįstamus ir raminančius. O suaugusiam žmogui juk viską mesti ir išeiti sau į šviesą, į kitokį gyvenimą, labai neatsakinga ir ką kiti pasakys? Be to, tiek daug pasekmių reikia apgalvoti. Bet, ar tikrai, neišdrįsęs būti savimi, galėsi būti laimingu? O jei nebūsi laimingu, ar nors kiek atneši laimės tiems, kurie šalia?

A Fine Frenzy - Almost Lover
Daughter - Medicine 
Jessie Ware - Wildest Moments
Emeli Sande - Clown 
Jessie J Cover (Ed Sheeran) - Who You Are


Dažnai mūsų įsivaizduojamos aukos neatneša tiek naudos, kaip mums atrodo. Dažnai mūsų įsivaizduojamos aukos yra tik dėl mūsų pačių. Kaip paprasta kažką apkaltinti, kad negali gyventi tokio gyvenimo, kokio nori, ir kaip sunku už tai prisiimti atsakomybę pačiam. Kaip paprasta apsimesti ir atidėlioti. Juk būna taip, kad visą laiką galvodami apie kitus ir nenorėdami jų sutrikdyti, iš tikrųjų nenorime sutrikdyti savęs. Bijodami kitų žmonių nepasitenkinimo ir kad niekas mūsų nemylės.

Ed Sheeran - Make You Feel My Love 
Glen Hansard and Marketa Irglova - If You Want Me 
Enya - Only Time     

Žinau, žinau, tai jau girdėjai šimtą kartų, bet leisk dar sykį Tave apgaubti ta sena, susipūkavusia, visai paprasta, paprastų žodžių skara - mylėk save. Mylėk tuos, kurie yra su Tavimi, už tai, kas jie yra. Išgirsk savo sielos muziką ir nesistenk perkurti kitų žmonių sielų melodijų.


2 išalkusiems valgytojams reikės:
600 g brokolių žiedynų (apie 2 brokoliai)
20 migdolų
Vandens
Druskos
Maltų juodųjų pipirų

Pagardinta migdolais organizmą valanti trinta brokolių sriuba

1. Nuplaukite brokolių žiedynus.
2. Dideliame prikaistuvyje užvirkite 2 litrus vandens. Įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius druskos ir brokolių žiedynus. Užvirkite ir virkite apie 6-7 minutes, kol žiedynai taps minkšti, bet nepervirs.
3. Nukoškite brokolius, pasilikdami 2 puodelius (500 ml) vandens, kuriame jie virė.
4. Atsidėkite keletą brokolių žiedynų, kitus brokolius su pasiliktu nuoviru išplakite virtuvės kombainu ar plaktuvu į vientisą tyrę. Pagardinkite puse arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Aš mėgstu gausiai papirinti.
5. Susmulkinkite migdolus.
6. Išpilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite susmulkintais migdolais ir atsidėtais brokolių žiedynais. Aš juos irgi išskirstau. Skanaus!

Komentarų nėra: