2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Virti varškėtukai su dilgėlėmis

Šiandien dėl vitaminų gausos ant mūsų stalo kaip energijos šaltinis atsirado dilgėlės. Aš visą ilgą žiemą, svajojau, kaip vieną pavasario vakarą iki soties prisivalgysiu šių paprastučių varškėtukų. Toks didžiulis malonumas man yra į rankas pasiimti garuojantį jų dubenėlį, į kurį įdėtas gabaliukas sviesto ir didelis šaukštas grietinės. Am!


Kalbant apie vitaminų gausą, dilgėlėse yra geležies, vitamino C, kalio, karotino ir, lyg koks sutapimas, visų jų labai reikia po žiemos miego pabudusiam organizmui. Užtat dabar mano pilvelis ir širdis, išsiilgę žalumynų, dainuoja - pamiškėje veši jaunutės pavasario vitaminų karalienės. Tik skink.


Taigi, labai pavasariški, maistingi, kvepiantys, stiprinantys varškėtukai Jūsų dėmesiui ir nebrangiai vakarienei. Tiesa sakant, prasidedant žalios spalvos metų laikui, mane itin traukia prie žalio maisto - svogūnų laiškų, bazilikų, brokolių ir mėtų.
 

P.S.: šio vakaro planas - audra, vynas, knyga ir šiek tiek senos geros muzikos:
I've Been Loving You Too Long - Otis Redding
How Can You Mend a Broken Heart - Al Green
For Your Precious Love - Otis Redding
Unforgettable - Nat King Cole
Feeling Good - Nina Simone
 

1 didelei porcijai reikės:
1 pakelio (180 g) varškės (9 proc. riebumo)
1 didelio kiaušinio
1/2 puodelio (puodelio talpa 250 ml) miltų tešlai + 2 kupinų valgomųjų šaukštų miltų užminkymui
Druskos
Geros saujos dilgėlių lapelių
Padažui: gabalėlio sviesto, šaukštelio grietinės ir druskos 

Virti varškėtukai su dilgėlėmis
 
1. Užvirkite prikaistuvy vandenį, sudėkite dilgėles ir pavirkite pora minučių. Nukoškite, nupilkite dilgėles lediniu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluostuku. Į dubenį sudėkite varškę ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos, išmaišykite, paragaukite, ar pakanka druskos.
2. Įmuškite kiaušinį ir gerai jį įmaišykite. Gerai susmulkinkite nusausintas dilgėles ir įmaišykite į varškę. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų sausų miltų. Tešla gausis lipni.
3. Ant stalo paberkite gerą šaukštą miltų, užminkykite tešlą. Tai užtrunka ne daugiau nei pusę minutės. Paberkite kitą kupiną šaukštą miltų, suformuokite pailgas dešreles ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jokiu būdu nepadauginkite miltų, nes varškėtukai gausis kieti.
4. Paruoštus varškėtukus sudėkite į užvirusį pasūdytą vandenį. Atsargiai pamaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno. Kai varškėtukai iškils į vandens paviršių ir užvirs, virkite dar apie 3 minutes.
5. Į dubenėlį įdėkite sviesto, grietinės ir ant viršaus nukoštus varškėtukus, atsargiai išmaišykite, kol sviestas ištirps, paskaninkite druska ir mėgaukitės. 

Komentarų nėra: