Kibinai yra puikus pasirinkimas, kai reikia pamaitinti krūvą svečių ir kad būtų skanu, nebrangu ir paprasta. Darant itin didelį kiekį kibinų, verta į jų gamybą įtraukti ir susirinkusius valgytojus. Tada kibinai ant stalo garuoja netgi labai greitai: vienas kočioja tešlą, kitas dalina įdarą, o trečias gražiai užraito kraštelius. Taigi, atriedant atidundant savaitgaliui, dalinuosi patikrintu - metai iš metų kepamų, kibinų su vištiena receptu.
Pagal šį receptą iškeptų kibinų tešla būna puiki - plona, minkšta, kiek sluoksniuota, trapi, tiesiog tirpstanti burnoje, o įdaras - sultingas ir gausus. Šiuos kibinus gaminau Aušros gimtadieniui. Vien prisiminus, kaip ji vieną po kito įveikė du kibinus, apskritai, nebūdama jų gerbėja, rekomenduoju ir jums jų išsikepti ir paragauti.
Tradiciškai kibinai būna
su kapota aviena, bet aš dažniausiai įdarą gaminu iš stambiai
maltos/kapotos vištienos, įmaišydama svogūno, grietinės, žiupsnelį
druskos, sultinio bei daug daug maltų juodųjų pipirų. Ir visada prieš
įvyniodama įdarą į atšaldytos tešlos mantiją, leidžiu jam pusvalandį
pastovėti.Jei ruošiatės vartoti avieną, į įdarą būtinai įberkite mėtų ir kalendrų.
P.S.: čia parodo, kaip gražiai užraityti kibinų kraštelius:
P.P.S.: neiškepti kibinai gali stovėti šaldytuve, neprarasdami formos, todėl juos galite pasigaminti iš anksto ir ramiai laukti svečių, po to aptepti kiaušinio plakiniu ir iškepti.
P.P.P. S.: šiandien klausausi:
1. Nina Simone - Feeling Good
2. David Cook - Billie Jean
3. Pink Floyd - Wish You Were Here
4. Cyndi Lauper - At Last
5. Coldplay - Fix You
Tešlai reikės:
500 g miltų
1 arbatinio šaukštelio druskos
250 g šalto sviesto
200 g grietinės (40 proc. riebumo)
2 didelių kiaušinių
Vištienos įdarui reikės:
650 g stambiai maltos viščiukų kulšelių mėsos
2 didelių svogūnų
1 valgomojo šaukšto sviesto
125 ml vandens
1/4 ekologiško vištienos sultinio kubelio
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomųjų šaukštų grietinės
Maltų juodųjų pipirų
Kibinų paviršiui reikės:
1 didelio kiaušinio
Šlakelio vandens
Kibinai su vištiena
1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite.Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galite įtarkuoti).Įtrinkite sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabalėlių.
2. Viduryje sviesto ir miltų mišinio padarykite duobutę. Kiaušinius gerai išmaišykite su grietine ir supilkite į duobutę. Viską gerai išmaišykite.
3. Suspauskite rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų, kad susiformuotų tešlos rutulys. Pora kartų perminkykite, bet ne daugiau.
4. Padėkite tešlą 30-40 minučių į šaldytuvą.
5. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. 3/4 svogūnų apkepkite svieste, likusius į mėsą sudėkite nekeptus. Į mėsą sudėkite apkeptus svogūnus, taip pat supilkite sultinį, gietinę, įberkite druskos, daug maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite pusvalandžiui pastovėti.
6. Atvėsusią tešlą padalykite į 32-36 vienodo dydžio gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.
7. Ant iškočioto tešlos gabaliuko dėkite kupiną šaukštą įdaro ir suspaudę tešlos kraštus, juos užraitykite.
8. Išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, atidžiai aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol gražiai apskrus.
17 komentarų:
Sveiki, dėkui už receptą, buvo labai skanu :) Tik aš 32 kibinų nenulipdžiau, išėjo 22 :D Tešla ne sausa, ne sprangi. Tik gal šiek tiek druskos daugiau kitąkart dėčiau :) Tik sviesto pritrūkau, įdėjau 50 g margarino, o prie vištienos vietoj sviesto - šlakelį alyvuogių aliejaus ir kefyro. Skonio nepagadino :) Ir kitąkart kepsiu pagal šį receptą. Sėkmės!
Anonimiškas, smagu skaityti tokius atsiliepimus :) Gera, kai pavyksta ir patinka ;) Gaminimas iš tiesų yra improvizacija, kaip kad Tu ir rašai - gabalėlį vieno pakeiti šlakeliu kito ir net nustembi, kaip čia viskas gerai :) Ačiū, kad nepatingėjai parašyti savo komentaro ;)
Pavyko!!! Labai skanu :) Dabar knieti išbandyti su kitokiais įdarais, pvz. grybų ir t.t.
Sodeli, kaip man džiugu, kad pavyko. Aš labai mėgstu į grybų įdarą įmaišyti pakeptų morkų ir paprikų. Skanių bandymų su visokiausiais įdarais :) šypsausi
Nuostabus receptas! Visada pavyksta, kibinai tiesiog tobuli!!! Ačiū
O Dieve! Jie TOBULI!
Vakar iskepiau, vyras tylejo kol pirmojo nepribaige, po to klause "kada spejau nupirkti?", nepatikejo, kad as iskepiau. Siandien jau liko 3.
Aciu uz nepakartojama recepta! Nuo siol figuroms amen :D
Kaip prajuokinote su tuo - nuo šiol figūroms amen :D iki šiol krizenu. Labai ačiū už tiek gražių žodžių, kaip gera ant širdies :D:D
Laaaabai superiniai!!!!šokau virtuvėje, kad taip skaniai pavyko!:)))
Kaip smagu girdėti! Labai labai! Ačiū, kad parašei, visad smagu žinoti, kaip pasiseka - įkvepia kurti toliau :D
Laba, dabar bandau, tik noriu pasitikslinti, ta blauzdeliu mesa malta i kibina dedama zalia? ir kaip supratau sultinys tai 125ml vandens su kubeliu sumaisytas pilamas visas i ta malta mesa?
Dekui labai
Tikrai, taip, dedame žalią mėsą, kepant kibinams, ji irgi iškeps ir bus puiki ir sultinga. Ir antras visiškas taip, sultinį paruoštą ir karšto vandens ir gabalėlio sultinio kubelio, kiek atvėsusį supilam į žalią mėsą. Laikau kumščius, kad pavyktų.
Merginos, kodel nulipdau buna grazus,pradedu kept ta garbana virsuj issilydo? su putimu kepat ar be?
Kepu be pūtimo. O ar atvėsini tešlą šaldytuve? Tai irgi svarbus žingsnis ;)
Ar galima is vakaro oasidaryt ir kepti.tik ryte?
Tikrai, taip :)
Tobuli!!!
Patikrintas receptas, jau eilę metų kepu pagal jį. Rekomenduoju! Ačiū Mukatanui!
Rašyti komentarą