2014 m. vasario 12 d., trečiadienis

Kakava su pieno puta ir juoduoju šokoladu

"Mylėti kokią nors būtybę - vadinasi, sutikti su ja senti." Albertas Kamiu
 
"Mylėti galima išmokti tik mylint." Iris Murdoch

Kai kažką iš tiesų myli, nėra būtina dažnai kartoti žodžius: "Aš Tave myliu", kadangi tai galima suprasti iš to, kaip dėmesingai elgiesi su tuo žmogumi, kaip laikai jo ranką, kaip apkabini, kaip žiūri į akis ir kaip nieko Tau dėl jo negaila. Jokie žodžiai neatstos švelnumo, kantrumo, atlaidumo ir dėmesio. Meilei reikia kur kas daugiau nei žemės drebėjimo sieloje ar drugelių plazdenimo pilve.
   

Kai kas nors sako, jog meilė yra akla, aš mėgstu sakyti, jog įsimylėjimas - aklas, o meilė - viską matanti ir rūpestingai priimanti kito žmogaus silpnybes kaip grožį. Tvirti ir šilti santykiai nereiškia, jog susitiko du sielos draugai ir ilgai bei laimingai gyveno, tai reiškia, jog du sielos draugai stengiasi, skiria viens kitam savo laiko, džiaugiasi drauge, neina miegoti susipykę, dalinasi nuoskaudomis, nusivylimais bei baimėmis ir ieško išeičių, nes nori būti kartu. Nes nori augti kartu. Nes kuria savo istoriją, kuri yra pati gražiausia meilės istorija visoje visatoje. 



2 labai dideliems puodeliams reikės:
3 puodelių pieno + 4 valgomųjų šaukštų pieno
3 arbatinių šaukštelių kakavos miltelių
100 g juodojo šokolado
1-2 arbatinių šaukštelių rudojo cukraus

Puodelio talpa - 250 ml.

Kakava su pieno puta ir juoduoju šokoladu

1. Užvirkite pieną (3 puodelius) ant mažos ugnies, nepamirškite vis truputį pamaišyti.
2. Dubenėlyje sumaišykite kakavą, cukrų (pagal skonį) ir 4 šaukštus pieno. Susmulkinkite šokoladą.
3. Kai pienas beveik užvirs, vieną puodelį pieno atidėkite į šalį. Į likusį pieną įmaišykite 2 žingsnyje gautą kakavos ir pieno masę. Tada dar sykį užvirinkite.
4. Nuimkite kakavą nuo ugnies, suberkite šokoladą ir palikite jį ištirpti nemaišydami. Išplakite pasiliktą karštą pieną iki putų. Išplaktą pieną padalykite tarp puodelių. Išmaišykite kakavą su šokoladu ir taip pat padalykite tarp puodelių.
 
P.S.:Kakavą patiekite mylimiausiuose puodeliuose.

Komentarų nėra: