2012 m. rugpjūčio 7 d., antradienis

Viskas bus gerai...

"Viskas bus gerai... na, gal ne iš karto, bet taip tikrai bus."

Dažnai išgirdusi ar perskaičiusi kokią nors įdomesnę mintį, aš nustembu, kiek daug gali slėptis už pačių paprasčiausių žodžių. Visada mėgau skaityti knygas, kuriose tiesiog sudėtos įvairių žmonių mintys. Juk būna taip, kad kartais pats nepastebi dalykų, kurie tiesiog akivaizdūs. Taip yra ir su pirmuoju sakiniu, kaip dažnai pritrūksta tik pačių paprasčiausių žodžių, kad viskas bus gerai. Tais momentais, kai sutelkiate dėmesį į neigiamus dalykus, kai mintyse pradedate dejuoti, sustokite. Toks savęs graužimas tikrai nepadės suprasti, kur eiti ir ką daryti toliau. Geriau užsimerkite ir ištarkite sau, kad viskas bus gerai, na, gal ne iš karto, bet taip tikrai bus.



Patikėti šiais žodžiais man visada padeda muzika. Tais momentais, kai, atrodo, jog net oro trūksta, kaip sunku, ir noriu būti kažkur kitur, ar tiesiog atsipalaiduoti, išsitraukiu iš rankinės ausinuką ir klausausi mėgstamų dainų. 



Štai kelios dainos, kurių man norisi klausytis ir klausytis vėlyvomis vasaros popietėmis, ypač, kai plačiai atveriu balkono duris ir kambarys prisipildo gaivaus, pilno permainų, oro. Šios dainos lėtos ir tingios, gydančios ir atpalaiduojančios, kiek panašios į saulėkaitoje miegančius katinus. Pasiklausyk, gal surasi kažką, ko Tau reikia būtent šią akimirką, kad viskas būtų gerai:
 
1. Neko Case - Magpie to the Morning 
2. Otis Redding - For Your Precious Love
3. Air - Playground Love 
4. Eddie Vedder - Guaranteed 
5. Crowded House - Don't Dream It's Over 
6. Bright Eyes - First Day Of My Life
7. Mazzy Star - Fade Into You
8. Al Green - How Can You Mend a Broken Heart
9. Lana Del Rey - Oh, Say Can You See 
10. Lykke Li - Tonight 



Kambariuose tvyro jaukus ir gaivus ką tik užmaišytų salotų kvapas. Kvepia taip... kad apima jausmas, jog virtuvėje laukia senas geras draugas ir taurė šalto vyno, nors iš tiesų namie esu viena. Palieku jus su muzika ir receptu ir keliauju į balkoną suvalgyti salotų su mažu šlakeliu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu bazilikų.Dažnai skaniausia tai, kas visai paprasta, taip ir šį sykį. Mėgaujamės...




4 didelėms ir sočioms vasariškų salotų porcijoms reikės:
130 g baltos duonos
600 g virtos arba keptos vištienos
500 g nuplautų pomidorų
250 g nuplautų agurkų
1 nuplautos romaninės salotos
Alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų raudonojo vyno acto
5 g šviežių bazilikų
3 nuluptų česnako skiltelių
2 ančiuvių filė
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Aš labai mėgstu kvapnų ir šviežią baziliką - tradicinį vasaros prieskonį, todėl šiose salotose jis griežia vienu iš pagrindinių smuikų. Rekomenduoju išbandyti. 

Traškios vištienos, baltos duonos ir daržovių salotos 

1. Nupjaukite duonos plutą, minkštąją dalį supjaustykite 1-2 cm kubeliais. Kubelius apšlakstykite 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstykite sugrūsta 1 česnako skiltele ir atsargiai išmaišykite. Karščiui atsparų indą išklokite kepimo popieriumi, suberkite duonos kubelius ir kepkite 190 C apie 8 min., kol jie taps traškūs. Krutonus galite paruošti ir keptuvėje. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, suberkite duonos kubelius ir kepkite, kol taps traškūs ir gelsvi. Palikite vėsti.
2.  Vištieną, agurkus ir pomidorus supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.
3. Užpilui maišytuvu 15 sekundžių maišykite 8 valgomuosius šaukštus aliejaus, actą, truputį susmulkintus bazilikus, 2 truputį susmulkintas česnako skilteles, ančiuvius ir truputį juodųjų pipirų. Paskanaukite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
4. Salotų lapus į didelį dubenį suplėšykite gabalėliais. Sudėkite duonos kubelius, vištieną, pomidorus, agurkus bei užpilkite užpilu. Išmaišykite ir nedelsiant patiekite. Jei reikia, paskaninkite druska. Skanaus :) 

Komentarų nėra: