2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Kviečiu Tave pašokti ;)

Nereikšmingi dalykai dažnai pasiglemžia laiką, kuris lieka po darbo, pamokų ar paskaitų, o žmogus nuo pirmos iki paskutinės dienos sekundės, vis bėgdamas ir nesuspėdamas visko atlikti, ką norėtų, tik giliai atsidūsta. Užmiega su nebaigtais darbais, kurie neryžtingai braunasi į sapnus ir vis neleidžia pabusti ramia širdimi. Ar jūs pastebit tuo įžūlius dalykus, kerštingai vis primenančius apie save, kurie turėjo būti atlikti, bet nebuvo? Reikia daug energijos sutelkti, jog jų nepastebėtum. O tada kyla klausimas, nejaugi beprasmis nieko neveikimas geriau nei imti ir padaryti tai, ką seniai atidėliojai? Nejaugi nesaugumas, nerimas ir ateities baimė geriau nei vidinė ramybė? Šiandien apie tai mano galvelėje grūdasi mintys lyg ledo lytys upėje, orams po žiemos atšilus. Oi, tai nėra blogos mintys, man jos netgi savotiškai patinka, skatina tobulėti ir išsiaiškinti, ar esu savo kelyje, ar ta kryptimi keliauju. 
Tačiau labiausiai šią akimirką man patinka uždegtos žvakės, romantiškai liūliuojanti muzika, oro po lietaus kvapas užpildantis kambarį ir sriubos siurbčiojimas. Ech, kartais aš labai sentimentali...ypač pavasariais ir ypač skambant tokioms dainoms, kaip ši. Gera. Iš tiesų, gera. Žinai ką... Kviečiu Tave pašokti ;) Juk esama gyvenime tarpsnių, kai gali sau leisti tiesiog būti ir iš visos širdies tuo mėgautis.





























Dideliam puodui tiesiog skanutėlės, sveikos, sočios, naminės daržovių sriubos su dešrelėmis reikės:
6 mėgstamo skonio dešrelių
3 vidutinio dydžio nuskustų bulvių
1 šaukšto aliejaus
1 vidutinio nulupto svogūno
1 saliero stiebo
2 nuluptų česnako skiltelių
400 g (Neto svoris) konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (galima ir mažiau, jei nepatinka rūgštelė)
1400 ml vištienos sultinio (ypač skanu, jei sultinio išsivirsite patys)
2 šaukštelių prieskonių picai
1 šaukštelio cukraus
10 šparaginių pupelių
1 nedidelės nuluptos cukinijos
1 raudonosios arba geltonosios paprikos
1 saujos smulkių makaronų
Aitriosios paprikos miltelių, druskos ir juodųjų pipirų

1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Ant vidutinės ugnies 2-3 min. kepkite kubeliais susmulkintą svogūną ir salierą, sutrintus česnakus ir dešrelių griežinėlius (apie 1 cm. storio).

2. Į prikaistuvį supilkite pomidorus, sultinį, suberkite prieskonius ir cukrų bei sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, nugraibykite putas.

3. Tuo metu susmulkinkite šparagines pupeles. Kai nugraibysite putas, jas sudėkite. Sumažinkite ugnį, pusiau pridenkite prikaistuvį ir virkite sriubą apie 5 min. Supjaustykite cukinijas ir po 5 min. įmaišykite jas į sriubą. Galiausiai į prikaistuvį sumeskite susmulkintą papriką.

4. Sriubą vėl užvirkite ir virkite dar 30 min. ant mažos ugnies. Kai iki virimo pabaigos liks 8 min., sudėkite makaronus. Paskui nukelkite prikaistuvį nuo ugnies,  sriubą pagardinkite druska, aitriąja paprika ir juodaisiais pipirais pagal skonį, uždenkite ir palikite pastovėti 5 minutes. Patiekite ir skanaukite :)

8 komentarai:

Unknown rašė...

O kokią dainą klausei? Gal ir aš šį vakarą paklausyčiau? :P

Simona rašė...

Labai gera daina ir labai gera idėja :) Stipriai rekomenduoju ramiam vakarui:
http://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

Unknown rašė...

Man ir šiaip ši daina patinka, o dabar dar labiau. :D Net mano vyrą sudomino muzika, nors paptrastai jis nesidomi tuo, ką aš klausau. :D

Simona rašė...

Aušra, kai suradau šią dainą, negaliu atsiklausyti - super padirbėta :) O Tavo vyro dėmesys ypatingas komplimentas šiai dainai ;) Visgi, kai groji pats, manau dar kitaip girdi muziką :)

Unknown rašė...

Simona, jis tikrai kitaip muzika girdi: aš jo klausomos muzikos nesuprantu. :D Čai jo mylimiausia grupė ir pati mylimiausia muzika ever:

http://www.youtube.com/watch?v=MkeTiQZx6TE

Simona rašė...

Sunkus jazz'as :) aš esu lengvesnio gerbėja... O mano vyras jazz'a Japonijoje įsimylėjo, iki tol neklausė.

S rašė...

Simona, kuriuo metu sudėti tas dešreles į sriubą? :) Aš įmečiau kartu su makaronais :)
P.S. tikrai labi skani ir soti sriuba, kaip tik tokiai bjauriai dienai ;)

Simona rašė...

S, dešreles reikėtų apskrudinti su svogūnais, bet tikrai nieko tokio, jai jos į puodą keliauja su makaronais :)Džiaugiuosi, kad patiko :)