2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis

Ožkos pieno sūrio rutuliukai

Į ne vieną vakarėlį esu nešusis šiuos ožkos pieno sūrio rutuliukus (kuriais mane galite maitinti, kad ir kiekvieną dieną).

Jų idėją prieš keletą metų nusižiūrėjau iš Beatos virtuvės - šį tą išmečiau (petražoles ir laiškinius česnakus), šį tą pridėjau (šiltai kvepiančius čiobrelius ir graikišką jogurtą), šį tą pakeičiau (džiovintas spanguoles į šviežias datules), kol receptą pritaikiau pagal savo skonį. Jums rekomenduoju padaryti lygiai taip pat.

Nes man šie ožkos pieno sūrio rutuliukai - tikrai kažkas nepaprasto ir verti, kad kievienas parašytų savo jų recepto versiją. Minkšti, švelnūs, pikantiški, salstelėję, riešutiniai. Be to, jie elegantiški, greitai pagaminami, o jų skonis, atitaikytas pagal jūsų širdį, pranoks net skeptikų lūkesčius, paskatinus paragauti, prieš smerkiant.

Prie šių ožkos pieno sūrio rutuliukų aš mėgstu patiekti vynuogių - pastarąsias dažnai valgome tiesiai nuo kekės, kad kiekvienas galėtų pasirinkti, kiek jam norisi vynuogių. Nereikia nė sakyti, kad gaivių vynuogių ir sodraus sūroko ožkos pieno sūrio kontrastas padaro šį derinį itin nuostabiu - paragavus, sudėtinga liautis. Norisi skanauti ir skanauti.
 
10 ožkos sūrio rutuliukų reikės:
150 g minkšto ožkos pieno sūrio (kambario temperatūros)
2 arbatinių šaukštelių tiršto graikiško jogurto
Žiupsnio džiovintų čiobrelių
3 šviežių minkštų datulių
25-30 sausoje keptuvėje vos vos paskrudintų migdolų (prižiūrėkite, kad nesudegtų)
10 didelių vynuogių

Ožkos pieno sūrio rutuliukai

1. Minkštą ožkos pieno sūrį dubenyje gerai sumaišykite su jogurtu ir žiupsneliu džiovintų čiobrelių, kurie rutuliukams suteiks gaivumo.
2. Išimkite iš datulių kauliukus ir jas smulkiai supjaustykite, įmaišykite į ožkos pieno sūrio masę. Tai paprasčiausia padaryti šakute.
3. Drėgnomis rankomis suformuokite 10 rutuliukų. Vienam rutuliukui prireiks apie 2 arbatinių šauktelių gautos masės.
4. Itin smulkiai sukapokite atvėsusius (kitaip ožkos pieno sūris ims tirpti) migdolus ir gautuose trupiniuose apvoliokite rutuliukus. Paruoštus rutuliukus palikite bent 2 val. pastovėti šaldytuve.
5. Tiekite su vynuogėmis.

2 komentarai:

marta rašė...

Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)

Simona rašė...

Marta, tikiuosi patiko :)