2015 m. vasario 21 d., šeštadienis

Pomidorų padaže kepti kiaušiniai

Gyvenime laimė susideda iš visai mažų dalykų. Ji yra jausmas, kuris pagauna mus, kai pasirenkame tuos mažus dalykus pamatyti. Kad ir raudonais saulėlydžio ir saulėtekio atspindžiais nutviekstą dangų. Šalią įmerktą gėlių puokštę. Žiburiuojančias draugo akis. Todėl pasiekti laimei dažniausiai nereikia jokio plano. Užtenka tik kvėpuoti, pasitikėti savimi, būnant tuo, kas esi, ir kiekviename žingsnyje link savo tikslų atsiduoti dabarties akimirkai. Gyventi taip, tarsi viskas būtų stebuklas.    

Nelaimei, mes visi paprastai taip skubame, kad net nepastebime savo šioje žemėje buvimo. Tada bandome gauti laimės iš netikrų šaltinių: pinigų, daiktų, valdžios, šlovės, įtikimo kitiems. Bet tokia laimė labai greitai nuvertėja. Aišku, nėra blogai siekti geresnių gyvenimo sąlygų, bet jos nieko vertos, jei viduje nėra ramybės ir džiaugsmo. Šį vakarą linkiu, kad nereikėtų, jog laimė būtų prabangi ir pavydėtina, o pakaktų, kad ji būtų tikra, nuoširdi ir įkvepianti. Būti romantikais ir poetais. Keliautojais ir atradėjais. Svajotojais ir kūrėjais. Nesustabdomais.

Apie pomidorų padaže keptus kiaušinius
Per pastarąją savaitę tokiu būdu kiaušinius kepiau net 3 kartus. Šis receptas dabar man pats paprasčiausias ir mėgstamiausias būdas nesudėtingai ir greitai pagaminti sočius, sveikus, pilnus skonio ir jaukius pusryčius. Keletas minučių darbo, keletas minučių laukimo ir štai ant stalo keliauja kiaušiniai, kurių baltymai tobulai iškepę, tryniai iš viršaus lengvai apsikloję migla, o viduje skysti. Pats smagumas tokius valgyti! Su sultingais sultenių lapeliais... Atrodo, jau žinau, ką valgysime ir šiems vėlyviesiems pusryčiams :)

P.S.: kiaušinius kepti galima ir nebūtinai orkaitėje, jei jūsų keptuvė turi dangtį.


2 pusryčiautojams reikės:
2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
2 česnako skiltelių
1 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios raudonosios paprikos (rekomenduoju rūkytos)
1 arbatinio šaukštelio krapų sėklų (galite pakeisti džiovintais krapais)
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
425 ml konservuotų smulkintų pomidorų
4 vidutinio dydžio kiaušinių
Patiekimui: sultenės lapelių, jei noris, traškios baltos duonos

Pomidorų padaže kepti kiaušiniai

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Keptuvėje, kurią galima naudoti orkaitėje, ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, nulupkite svogūną, supjaustykite apie 1 cm gabalėliais ir kepkite 5 minutes, kol suminkštės.
2. Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite ir įmaišykite į svogūnus, suberkite maltą papriką ir krapų sėklas. Kepkite, nuolat maišydami, apie 1 minutę.
3. Supilkite pomidorus, įberkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos, užvirkite. Šiek tiek sumažinkite ugnį ir neuždengę virkite 7-8 minutes, vis pamaišant, kol pomidorų padažas šiek tiek sutirštės. Jei reikia, padažą pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
4. Šaukšto nugarėle pomidorų padaže padarykite 4 plotelius. Į kiekvieną plotelį įmuškite po kiaušinį. Stenkitės nepažeisti trynio. Kiekvieną kiaušinį apibarstykite trupučiu maltų juodųjų pipirų. 
5. Pašaukite keptuvę į orkaitę. Kepkite 7-8 minutes, kol kiaušinių baltymai iškeps, o tryniai dar bus minkšti. Arba 9-10 minučių, jei mėgstate gerai iškepusius kiaušinius.
6. Kiaušinius, keptus pomidorų padaže, pabarstę druska ir sultenių lapeliais patiekite karštus. Su traškia balta duona ar skrebučiais, jei norisi sočiau.

Komentarų nėra: