2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Lapkričio playlist'as

Ruduo romiai ritasi į pabaigą: aplink kaklus apvynioti šalikai, namai kvepia pyragais su obuoliais, rūsiuose pūpso įvairaus dydžio ir formų moliūgai, o oras pilnas dūmų. Dažnai girdžiu,kad lapkritis liūdnas, atšiaurus, pilkas mėnuo, kai sunku surasti vietą gyvenime. Iš tiesų, šį mėnesį aš niekad nesistengiu būti laiminga, jei tokia nesijaučiu, paprasčiausiai užpildau namus žvakėmis, arbatomis, apklotais, muzika ir pilku dangumi (nukabinu nuo langų užuolaidas), taip įsileidama ramybę, nostalgiją, susitaikymą į save. Taip, man kartais netgi labai patinka pilkos nuotaikos. Ir tokios pat melodijos. Nes kai jų klausaisi staiga pajunti, kad nesi ten, kur buvai, prieš joms užgrojant, ir girdi kažką kitokio, kažką didesnio už paprastą skambėjimą. Gyvenimas yra gražus, gal kartais neteisingas, bet labai gražus. Kaip lengva, tai suprasti lapkritį...       

1. Boy & Bear - House & Farm
2. Daughter - Candles
3. Ryan Adams - I See Monster
4. Half Moon Run - Full Circle
5. Florence + Machine - Dog Days Are Over
6. Tiny Ruins & a Singer of Songs - Little Notes
7. Feist - Mushaboom
8. Katie Melua - In My Secret Life
9. Feist - Closing Time
10. Chet Baker - My Funny Valentine 
11. The xx - Angels
12. Adele - Lovesong  

P.S.: ačiū, kad esi. Ačiū, kad kai pažvelgiu į Tavo akis, jos man viską pasako. Ačiū, už tai, ką jaučiu. Ačiū už kiek kitokį lapkritį. Ačiū, už tai, kad kai reikia prajuokini mane ar nusišypsai. Ačiū už tai, kas esu, kai būnu su Tavimi. Ačiū, labai Tau ačiū.



P.P.S.: ar Tau taip būna, kad kartais labai labai užsimanai pašokti, nesvarbu, kur bebūtum?

   
Taip, taip, pagaliau... pirmasis spurgų receptas! Nejuokaudama prisipažinsiu, kad spurgos man - tokia pagunda, kurią geriausia įveikti, jai pasiduodant.
Šį vakarą siūlau minkštas šokoladines spurgos aplietos pieniško šokolado glaistu bei apibarstytos juodojo šokolado pabarstukais. Kad ir kaip keista bebūtų, bet mano šeimyna, kuri labai įtariai žiūri į visus saldumynus, šokoladinių gaminių niekada neatsisako. Šias spurgas taip lengva pagaminti, kad, net jei niekada nesate kepę spurgų, rekomenduoju nepabijoti ir išbandyti. 3 svarbiausi dalykai yra:
1)gerai įkaitintas aliejus;
2)ne per kieta tešla;
3)meilė.
Šios spurgos skaniausios šiltos.

Spurgoms reikės:
525 g miltų + kelių saujų minkymui
1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
300 g cukraus
2 kiaušinių 
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio sodos
60 g sviesto
90 g juodojo šokolado
1 puodelio pasukų

Glaistui reikės:
200 g pieniško šokolado
100 g sviesto

Papuišimui reikės:
Šokolado pabarstukų

Trigubai šokoladinės spurgos

1. Dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakite elektriniu plakikliu, kad išputotų gerai. Plakite apie 5 minutes.
3. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, į nedidelį prikaistuvį sudėkite sviestą, sulaužytą šokoladą, kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol šokoladas su sviestu ištirps ir gausis vienalytė masė.
4. Šokolado ir sviesto masę šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
5. Pasukas sumaišykite su soda ir supilkite į šokolado, sviesto ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite ;)
6. Tešlą palikite valandai - dviems pailsėti šaldytuve. Ant paviršiau užberkite 2-3 saujas miltų, išimkite su šaukštu tešlą, jos viršų taip pat truputį apibarstykite miltais ir išminkykite, kol taps glotni. Tešla turi būti itin minkšta ir šiek tiek lipni, bet, kad būtų galima kočioti. Iškočiokite tešlą 1 cm storiu. Stikline išpjaukite skritulėlius, taip pat galite spurgose padaryti skylutes. Dideliame puode gerai įkaitinkite aliejų. Spurgas kepkite porcijomis.  
7. Spurgos skanios ir be glaisto, bet su juo - dar puikesnės. Nedideliame puodelyje ištirpinkite šokoladą su sviestu, neužmirškite pamaišyti. Kai šokoladas ir sviestas ištirps, puodą nukelkite nuo ugnies. Spurgos vieną pusę panardinkite į šiltą glaistą, apibarstykite pabarstukais ir leiskite glaistui nudžiūti. Štai ir viskas - skanaukite.

3 komentarai:

Gabrielė rašė...

Oh.. skaniai atrodo <3

Ieva rašė...

Patiko sakinys apie pagundas :) vienintelis būdas jas nugalėti - joms pasiduoti.

Simona rašė...

Gabriele, ačiū :) Rekomenduoju išbandyti :)

Ieva, dažniausiai tai yra tiesa, nes pagunda tik auga, jei jai nepasiduodi :D