2012 m. balandžio 20 d., penktadienis

Truputį apie meilę

Ar atsimenate Atminimų sąsiuvinius su daugybe naivių klausimų, piešiniais ir palinkėjimais? Daugelis įrašų būdavo be jausmų, užsibaigiantys žodžiais: "Atminimas - ne vežimas, pora žodžių ir gana..." arba "Kiek pajūry akmenukų, tiek linkiu aš tau berniukų...".

Bet būdavo ir kitokių įrašų, kuriuos užrašę vaikystės ar paauglystės draugai,net nepatikėtų, jog ligi šiol tie žodžiai lydi mane ir įkvepia:

"...Tau augant, Tavo širdį sudaužys ne vieną kartą ir skaudės vis labiau. Tu taip pat daužysi širdis, todėl tada atsimink, kaip jauteisi, kai sudaužė Tavąją. Tu susipyksi su geriausiais savo draugais. Tu verksi, nes laikas eina pernelyg greitai. Taip pat prarasi tai, ką myli. Todėl fotografuok per daug. Juokis per daug ir mylėk, lyg niekas niekada nebūtų sudaužęs tavo širdies. Nes 60 sekundžių, kurias tu praleidi nusiminusi, yra viena minutė laimės, kurios niekada nesusigrąžinsi..."
Laura  
 
Įdomu, ar dar rašomi mokyklose atminimų sąsiuviniai? Nekantriai laukiant, kada atsakymus parašys Tavo simpatija. Ar dar cituojamas F. Scott Fitzgerald? Ar dar pravirkstama, skaitant jo žodžius?

"...aš įsimylėjau jos drąsą, jos nuoširdumą, jos žėruojantį pasitikėjimą savimi. Tai yra dalykai, kuriais aš tikiu, net jei visas pasaulis bandytų įtikinti, jog ji nėra tokia, kokia turėtų būti. Aš myliu ją ir tai yra visko pradžia."
F. Scott Fitzgerald

Apkabinkim ir pabučiuokim tuos, kuriuos mylim, tegul jie žino, kokie svarbūs ir neįkainojami yra, net jei kasdienybėje būna visko. Ir dar pakvieskim šokti pagal labai gražią melodiją, kurią man priminė Jurga. Šiltam balandžio vakarui, manau, kaip tik:

 
Ir gyvenkim... Kiekvieną minutę. 




4 didelėms porcijoms reikės:
900 g vištos krūtinėlių
1 poro (apie 120 g)
300 g pievagrybių
3 didelių česnako skiltelių
Ryšelio šviežių petražolių (apie 10-15 g)
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
60 g sviesto
½ stiklinės baltojo vyno (125 ml)
250 g grietinėlės
¼ stiklinės sultinio, geriau naminio, bet tinka ir pagamintas iš ekologiško vištienos sultinio kubelio
Šakelės čiobrelių (apie 5 g)
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pateikimui: 300 g ilgagrūdžių ryžių

Mėsos dažniausiai atsisakau, nes nuo vaikystės nesu jos mėgėja, bet pievagrybių, porų, grietinėlės ir vyno padažo - jokiu būdu. Man šis padažas - skaniausia šio patiekalo dalis. Dažniausiai keptuvėje likusius paskutinius padažo lašus dažau batono riekele, nes tiesiog neįmanoma tam atsispirti. Tai tikrai labai skanu ir smagu!
Šis patiekalalas idealus ir tuo atveju, kai norite greitų pietų - jį paruošti turėtų pavykti per 30 min. Tik nepamirškite užkaisti ryžių, prieš pradedant kepti vištieną, kad viskas būtų paruošta vienu metu.

Vištienos juostelės pievagrybių, porų, grietinėlės ir vyno padaže

1. Vištos krūtinėles susmulkinkite plonomis juostelėmis. Verdantį vandenį iš virdulio supilkite į puodą, užkaiskite ir įberkite žiupsnelį druskos. Suberkite ryžius, užvirkite, tada sumažinkite karštį. Virkite tiek, kiek nurodyta gamintojo.
2. Pora suraikykite plonais griežinėliais, taip pat susmulkinkite pievagrybius ir česnako skilteles. Užkaiskite and didelio karščio keptuvę, įpilkite į ją 1 šaukštą aliejaus ir išlydykite pusę sviesto. Sudėkite į keptuvę vištienos juosteles ir apkepkite. Paskui juosteles iš keptuvės išimkite.
3. Vėl į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir išlydykite likusį sviestą. Sudėkite į keptuvę porus, pievagrybius ir česnakus. Viską truputį pakepkite - apie 5 minutes. Porai labai tinka su grybais ir vištiena. Paskui vėl į keptuvę pas daržoves sudėkite vištieną, supilkite vyną ir sultinį. Išmaišykite ir palengva troškinkite 10 minučių. Kai iki troškinimo pabaigos liks 3-4 minutės, supilkite grietinėlę suberkite susmulkintas petražoles ir čiobrelius, gerai išmaišykite, paskaninkite pagal skonį druska ir pipirais.
4. Nusunkite ryžius. Į lėkštes pridėkite ryžių, ant jų uždėkite troškinio. Skanaukite :)    

2 komentarai:

blandynka rašė...

Na, tikrai labai skanu. Ka tik gaminau :) Yummy yummy :)

Simona rašė...

Blandynka, super, kad receptas pavyko, visada labai smagu sulaukti komentarų apie rezultatus. Tai įkvepia ir toliau dalintis :) Ačiū Tau labai ;)