2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Šiandien bus nuostabi diena ir aš puikiai atrodau

Kai pabundi ryte, nesvarbu pora minučių prieš ar po žadintuvo, katiniškai pasirąžai ir žvilgteli į veidrodį, iš karto pasakyk – šiandien bus nuostabi diena ir aš puikiai atrodau, ar gali būti tobulesni žodžiai dienos pradžiai. Jei po šių žodžių į Tave iš veidrodžio vis dar žvelgia žmogutis nuskriausto šuniuko mina, pakartok viską nuo pradžių tik garsiau ir labiau iš širdies. Šiandien bus nuostabi diena ir aš puikiai atrodau!
Aš tikiu, jog jei dieną pradedi, nusiteikus teigiamai, padarai gerą įžangą ir, net jei po to ne viskas klostosi taip, kaip norėtum, pritrauktos geros emocijos padeda lengviau įveikti visus sunkumus.
Žinoma, kartais reikia, jog ir kiti primintų, koks nuostabus ir nepakartojamas esi, todėl niekada nepraleisk progos pagirti kitus, apipilti juos komplimentais, ypač "išsileidusių-šukuosenų" dienomis. Ypač tada, kai matosi, jog artimam labai labai reikia daugiau meilės sau.
Mes visi esame "netobuli", bet čia ir yra tikriausiai visas grožis, jog kiekvienas turim kažką savo, kažką ypatingo, kažką, kas apibrėžia mus. Kaip neįdomu būtų gyventi pasaulyje, kurioje visi turėtų idealias nosis, figūras, plaukus. Pasaulyje, kuriame nebūtų tikrojo grožio.
  
Taigi, įsijunk muziką, kurią mėgsti, įkvėpk oro ir padėkok už tai, kad esi gyva (-as), įsimylėk save ir aplinką, kuri Tave supa, atsipalaiduok, įvertink tikrąjį daiktų grožį ir užsikaisk puodelį karštos kakavos atšvesti tam, kad esi čia ir dabar tokia (toks) nuostabi (-us) ir nepakartojama (-as).
Kas su manim daryti sniego angelų, kol dar yra sniego?

Šiandien pasidalinsiu vienu iš mėgstamiausių žiemos valgių, sulipdančių kartu bulves ir miltus ir meditavimą. Tai itališki bulvių virtinukai Gnocchi. Bulvių virtinukai gaminami iš grūstų bulvių, miltų, kiaušinių ir prieskonių - labai paprasta.
Visų pirma – prieš gaminant šiuos virtinukus, reikia geros laisvos valandos ar dviejų (priklauso nuo įgūdžių) ir įkvėpimo. Pačios svarbiausios gnocchi gaminimo subtilybės – būtinai su lupena išvirtos bulvės, 1 dalis miltų ir 4 dalys bulvių masės, neperminkyti tešlos ir verdantis vanduo.
Virtinukai yra labai lengvi, tiesiog tirpsta burnoje :)  

Bulvių virtinukai - gnocchi

4 išalkusiems valgytojams pamaitinti reikės:

7 didelių bulvių (apie 1200 g) - nulupus ir sutrynus apie 800 g
1 ir pusės puodelio miltų (apie 200 g) tešlai + geros saujos miltų, formuojant virtinius
Žiupsnelio tarkuoto muskato
1 valgomojo šaukšto druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
2 nedidelių arba vieno didelio kiaušinio

Išvirkite bulves su lupena. Skanių virtinių paslaptis - bulves virti iš lėto, vos vos burbuliuojančiame vandenyje. Bulvės turėtų išvirti maždaug per pusvalandį. Tai lengva patikrinti peiliu, įbedus iki bulvės vidurio: jei peilis įsmigs lengvai - bulvės jau išvirė.
Išvirusias bulves nusunkite, dar karštas nulupkite (naudojant rankšluostėlį) ir pertrinkite per tankų metalinio tinklelio sietą, sumalkite rankine mėsmale ar bulvių grūstuvu.
Sugrūstą bulvių masę sumaišykite su tarkuotu muskatu, valgomuoju šaukštu druskos, žiupsneliu pipirų, kiaušiniu ir miltais. Išminkykite vienalytę tešlą. Labai svarbu nepadauginti miltų. Išminkyta virtinukų tešlą padalykite į saujos dydžio dalis ir iš kiekvienos ant miltuoto paviršiaus iškočiokite po ilgą storumo kaip dešrelė ritinį.
Kiekvieną ritinį supjaustykite 2 cm ilgio gabalėliais.
Paimkite po vieną gabalėlį ir nykščiu perbraukite nugarine išgaubtąja šaukutės puse, kad susiformuotų tradicinės formos dantyta tešlos „auselė". Nykščio vietoje susiformuos įdubimas, išorė liks dantyta. Kaip tai daryti, galite pasižiūrėti čia.
Sudėkite juos ant miltais pabarstyto padėklo ir 20 - 30 minučių palikite pastovėti. Per šį laiką paruoškite padažą.
Užvirkite puodą truputį pasūdyto vandens ir pavirkite virtinukus pora minučių, po to kai jie išplauks į paviršių. Atsargiai nukoškite ir įmaišykite į paruoštą padažą.
Išvirtus virtinukus dedu ant šaukštelio sviesto ir išmaišau, užbarstau sūrio - man taip paprastai pateikti skaniausi. Neabejotinai prie jų tinka spirgučių padažas su grietinėle.
Skanaus :)

5 komentarai:

jurate rašė...

Noriu, noriu, noriu.... noriu daryti sniego angelus ir virti bulvinius virtinukus su spirguciu padazu:)))

Violeta rašė...

Ech kaip skaniai atrodo, ale reiks dar palaukt, kol galėsiu spirgučių padažą valgyt. :(

keistai paprasta rašė...

Kaip tik reikėjo taip paskaityti.. ne receptą, o įžangą..eisiu visus post'us perskaityti ir įsikvėpti :) Ačiū, Simona :)

Vilma rašė...

Panos, o jūs tikrai tiek spirgų valgote? :D Aš maniau, kad jaunoji karta su jomis jau nebedraugauja :)

Simona rašė...

Jūrate, kiek žinau, šios savaitės pradžia tiesiog ideali pasidžiaugti žiema, nes po to ir vėl praneša atšilimą :) Bus nebent balų angelai :D

Violeta, mano šeimyna irgi labai mėgsta spirgučių padažą, o aš mieliau paprastai su sviestu valgau :) O kodėl negali valgyti spirgučių?

Keistai paprasta, ačiū Tau už komplimentą :) Puikų, sušildantį, jaukų ;)

Vilma, oi, patikėk, kiek pažįstu merginų, kurios tik ir prašo - man spirgučių daugiau :) Negailėk, dar šaukštelį įdėk :) O Tu pati mėgsti spirgučius?