2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Šildančios salotos su keptomis kriaušėmis, karijų riešutais ir parmezanu

Meilė man – ne visada suprantama, kaip ir tas virsmas, kai ji tampa viskuo ir du žmonės, to net nejausdami, ima vienas kitą keisti, išlaisvinti vienas kito galias, apie kurių egzistavimą savyje net neįtarė. Visai nesvarbu, kur jie susitikta ir kaip susipažinta, tačiau įsimylėjimas nėra kuriamas – jis nutinka, ateina pats. 


O tada... tada padažnėja širdies plakimas, gausiau prakaituoja delnai ir pilve taip maloniai, beveik kutenančiai „plazdena drugeliai“. Gal todėl mylimieji ir skleidžia kažin kokį paslaptingą švytėjimą iš vidaus kitiems, nepaisant anksčiau patirto skausmo, ir įrodo, kad po kiekvienos pabaigos seka nauja pradžia? Gal todėl šiam pasaulyje, kur blaškosi tiek daug sudaužytų, taip stipriai skaudančių, nedrąsių širdžių, kur bijoma, net šiurpstama nuo minčių apie besąlygišką artumą, vis tiek griaunamos gynybinės sienos, vis tiek geidžiama, degama, ištirpstama ir atsiveriama?
 

4 valgytojams prireiks:
60 g gražgarsčių (gražgarstes galite pakeisti špinatų arba sultenių lapeliais)
6 valgomųjų šaukštų aliejaus
1-1 su 1/2 valgomųjų šaukštų baltojo vyno acto 
Žiupsnelio druskos 
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų 
100 g parmezano ar kito kietojo sūrio (vietoj sūrio kartais įmaišau plonų Parmos kumpio bryzelių)
2 didelių kriaušių
1/2 valgomojo šaukšto rudojo cukraus 
150 g žaliųjų vynuogių 
100 g "Arimex" karijų riešutų

Šildančios salotos su keptomis kriaušėmis, karijų riešutais ir parmezanu

1. Nuplaukite gražgarstes ir atidėkite į šalį, kad nuvarvėtų arba nusausinkite popieriniu rankšluostuku.
2. Paruoškite užpilą iš 5 valgomųjų šaukštų aliejaus, acto, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Aš padažą mėgstu suplakti stiklainyje.
3. Parmezaną skustuku sudrožkite plonytėmis drožlėmis.
4. Plonai supjaustykite kriaušes. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite kriaušių griežinėlius. Kepkite juos apie 10 minučių, atsargiai apverčiant. Pačioje pabaigoje suberkite cukrų ir leiskite jam lengvai karamelizuotis. Pagardinkite druska ir pipirais.
5. Supjaustykite vynuoges per pusę. Jei reikia, išimkite kauliukus.
6. Gražgarstes padalykite į 4 lėkštes ir užpilkite užpilu, švelniai išmaišykite. Dar karštas kriaušes, vynuogių puseles ir parmezano drožles sudėkite ant salotų ir pabarstykite riešutais. 

Komentarų nėra: