2016 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Keptos ančių širdelės su svogūnais

Ar tik man vienai atrodo, kad patiekalai, pagaminti iš mėsos, lapkričiui priklauso ir tinka labiau nei bet kuriam kitam mėnesiui. Baigiantis spaliui, kažkaip intuityviai, tarsi sugebėčiau skaičiuoti laiką be kalendoriaus, staiga imu norėti stipresnio maisto. Aš jau ir nemiegodama sapnuoju mėsos kukuliukus, skęstančius pomidorų ir džiovintų prieskoninių žolelių padaže, ančių kulšeles (lėtai troškintas raugintų kopūstų pataluose) ir kibinus su aviena. O taip, su tokiu žvėrišku apetitu buvusį geležies trūkumą kraujyje įveikiu be vaistų ir papildų.


Neoficialus šio lapkričio numeris vienas – keptos ančių širdelės su svogūnais. Be galo mėgstu jų prisitaisyti didelę gilią lėkštę, o tada sukirsti su gruzdinta duonos rieke.   


4 porcijos:
2 didelių svogūnų
500 g šviežių "Lapino puota" ančiukų širdelių
2-3 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui
2/3 arbatinių šaukštelių druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
3 valgomųjų šaukštų karšto vištienos sultinio
Keleto šviežių petražolių šakelių

Keptos ančių širdelės su svogūnais

1. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus apie pusės centimetro storio juostelėmis.
2. Pašalinkite riebalų perteklių nuo širdelių ir supjaustykite kiekvieną širdelę į dvi dalis.
3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną bei gerą žiupsnį druskos ir kepkite 10 minučių, nuolat pamaišydami, kol svogūnai suminkštės.
4. Padidinkite ugnį, sustumkite svogūnus į vieną keptuvės šoną, sudėkite susmulkintas širdeles, likusią druską ir kepkite 1 - 2 minutes, pamaišant (kiek įmanoma - atskirai svogūnus ir atskirai mėsą), kol širdelės įgis šiek tiek spalvos. Tada sumaišykite mėsą su svogūnais, pagardinkite pipirais ir kepkite 3 minutes, vis pamaišant. 
5. Supilkite sultinį ir pakepkite dar 2-3 minutes intensyviai pamaišydami, kad nuo dugno atliptų visas skanumas ir susidraugautų visi skoniai.
6. Smulkiai supjaustykite petražoles. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir į širdeles su svogūnais įmaišykite petražoles.   

Komentarų nėra: