2015 m. liepos 11 d., šeštadienis

Panini su Bri sūriu, rūkyta vištiena ir keptais obuoliais

Maudynių sezonas tęsiasi. O po ilgų maudynių ežere beveik nieko nėra skaniau už karštą vištienos sumuštinį su rukolos, užaugintos pas tėvus kaime, salotomis.


Tiksliau pasakius, būna akimirkų, kai tiesiog reikia sluoksniuoto sumuštinio, sudėlioto iš storų viso grūdo miltų duonos riekių, griežinėlio sūrio ir trupučio vištienos bei keptų obuolių, net jei nedėvi šlapio maudymosi kostiumėlio.    


Dabar šiek tiek apie keptus obuolius. Gal jie ir kiek senamadiški - vaikystėje obuolius močiutė kepdavo kiekvieną vėlyvos vasaros rytą. Bet jie tikrai nėra tiktai paguodos maistas. Ir ne vien dėl nostalgijos, įpusėjus vasarai, aš juos kepu ir kepu. 


Vienas iš paprasčiausių būdų pasimėgauti keptais obuoliais, jei nesuvalgau jų tiesiai iš keptuvės: juodos duonos riekę aptepti sviestu, užkloti salotos lapą ir ant salotos sukrauti kalną (su lašeliu medaus) keptų sultingų obuolių. Aišku, savo žmogaus tokiais "desertiniais" sumuštiniais neįtikinu. Gal viskas būtų paprasčiau, jei pirma būtų neparagavęs šių? 


Nes kepti obuoliai yra sukurti ne tik juodai duonai, bet sūriui Bri bei rūkytai vištienai. Netikit? Tada kepam! Tik būtinai šiems sumuštiniams su sultingų obuolių gabalėliais, paslėptais po pikantišku Bri sūriu, nepatingėkite sumaišyti rukolos lapelių salotų.


1 sumuštiniui reikės:
1/4 didelio obuolio
1/4 arbatinio šaukštelio medaus
2 itališkos duonos Ciabatta ar kitos baltos duonos riekių (riekės storis apie 15 mm)
30 g Bri sūrio riekelių
30 g rūkytos vištienos gabalėlių
6 rukolos lapelių
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
1/2 arbatinio šaukštelio šviežių smulkintų čiobrelių
Aliejaus (rekomenduoju, graikinių riešutų)
Maltų juodųjų pipirų 

Panini su Bri sūriu, rūkyta vištiena ir keptais obuoliais
 
1. Nuplaukite obuolį, nulupkite, supjaustykite apie 1,5 cm dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę su puse arbatinio šaukštelio aliejaus, apkepkite obuolio gabalėlius, kol gražiai apskrus - apie 3 minutes, tada sudėkite medų ir pakepkite dar 2 minutes.
2. Kiekvienos duonos riekės vieną pusę aptepkite aliejumi. Ant vienos riekės sausos pusės dėkite Bri sūrio riekeles, rūkytos vištienos gabalėlius, apkeptus obuolius ir rukolos lapelius, sumaišytus su 1/2 valgomojo šaukšto aliejaus, citrinos sultimis ir čiobreliais. Papipirinkite.
3. Užvožkite sumuštinį kitos riekės sausąja puse.
4. Paskrudinkite sumuštinį sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, švelniai paspausdami mentele ar mažesnės keptuvės dugnu.

Komentarų nėra: