2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Šaunus makaronų apkepas su pomidorais ir vištiena

Šaltą žiemos vakarą parėjus namo, pirmiausiai, norisi šiltų vilnonių kojinių, minkštos pižamos bei didžiulio puodelio arbatos, pagardintos cinamonu. Ir židinio su smilkstančiomis žarijomis. Žiemą - jaukumas yra žaviausias. Dar norisi žvakių šviesos ir gero filmo arba įdomios knygos. Prie skaitymo labai tinka mandarinai, palaimai nėra ribų, jei jie lengvai nusilupa. Kaip malonu pajusti mieguistumą nuo tylaus puslapių šnabždesio. O dar geriau, pamiršus nustatyti žadintuvą, pabusti kaip tik laiku, apkabinti mylimąjį (-ąją) taip stipriai, lyg būtumėte nesimatę ilgą laiką, ir pusryčiams pasiskrudinus skrebučių aptepti juos naminiu sviestu... mmm kaip jis skaniai lydosi nuo šilumos. Bet iš viso geriausia pastebėti mažų dalykų grožį, kuris slepiasi rutinoje, laukdamas, kada bus įvertintas. Pokalbiai su mylimiausiais žmonėmis; šalta pagalvės dalis; žinojimas, jog esi mylima (-as); bučiniai į kaktą; gražūs prisiminimai; iškvėpintas  šalikas; laiškai;  apsnigti namų stogai; dainos, kurių klausantis norisi šokti; nekontroliuojamo juoko garsas; ankstyvi rytai; įvairiaspalvės tulpės; juokas iki tol, kol pradeda skaudėti pilvą ir žandus. Tik tu ir jis (ji) ir jokio laiko, ruošiant makaronų apkepą su vištiena ir pomidorais. Šis apkepas man leidžia pajusti vidinę ramybę, dėl kurios įgrisusios ledinės dienos tampa šiek tiek šiltesnės ir svajingesnės. Visgi tik iškritęs baltut baltutėlis sniegas yra nuostabus...bet šaltis galėtų atlėgti. 





  MAKARONŲ APKEPAS SU VIŠTIENA IR POMIDORAIS

Šis apkepas ypatingas - neabejoju, kad kartą jo paragavę ruošite ir ruošite. Tai gana įpaprastas derinys, tačiau, kas gali paneigti, jog vištiena nuostabiai dera su makaronais. Vien apie tai galvjant varva seilė ir norisi dar vieno šaukšto. Jei norite nustebinti namiškius, iškepkite šį šaunų apkepą. Galite vartoti bet kokios rūšies makaronus, bet man skaniausia su spagečiais. 


6 PORCIJOMS REIKĖS:
3 didelių kvadratėliais supjaustytų pomidorų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 vištų ketvirčių išimtais kaulais, nuluptomis odelėmis ir supjaustytų kąsnio dydžio gabaliukais
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 nuluptų ir susmulkintų česnako skiltelių
400 g spagečių
400 ml grietinėlės
300 g tarkuoto fermentinio sūrio
džiovintų bazilikų
1 šaukštelio itališkų žolelių

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Į prikaistuvį su verdančiu vandeniu sudėkite makaronus, įberkite druskos ir pamaišykite šakute. Užvirkite, šiek tiek sumažinkite ugnį ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta pakuotėje, t.y., kol spagečiai išvirs, bet bus standūs. Kol makaronai verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų, vištienos gabaliukus apibarstykite druska (1 šaukšteliu) ir pipirais (1/2 šaukštelio) ir 7 min apkepkite aliejuje. Po 7 min į keptuvę sudėkite česnakus ir kepkite dar apie 3 min.
2. Į keptuvę su vištiena supilkite grietinėlę, užvirkite ir susilpninkite ugnį. Pagardinkite 1/2 šaukštelio druskos ir itališkomis žolelėmis. Į vištienos su grietinėle padažą sukrėskite pomidorus ir gerai išmaišykite, užvirkite, o tada nuimkite keptuvę nuo ugnies.
3. Į kepimo indą sudėkite nusunktus makaronus, padažą ir pusę sūrio bei viską gerai išmaišykite. Apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje, kol šiek tiek apskrus. Išdėliokite į lėkštes ir skanaukite :)       

3 komentarai:

Indrė rašė...

Šiandien mano meniu bus makaronai, tai gal tikrai reikia užkepti ir bus ne tokia studentiška versija :)

Anonimiškas rašė...

o kur tavo senas blogas, nelabai suprantu:)

Simona rašė...

Indre, tikrai patariu užkepti - skanumėlis :)

Anonimiškas, kol kas senasis dar gyvuoja, kol neperkėliau receptų į šį, noriu turėti mylimus receptukus vienoje vietoje, todėl dabar truputėlis netvarkos egzistuoja.