2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Kurgi slypi tikroji laimė?

Visą gyvenimą mes ieškome laimės, o kartais ten, kur jos nėra, - daiktuose. Tikriausiai ne kartą esate girdėję, o gal ir patys pasakę: “Kai turėsiu viską, ko man reikia, būsiu laiminga (-as)”. Vis dėlto tiesa ta, kad daiktai sukuria ribotą, laikiną ir dažnai apgaulingą laimę. Ar prisimenate “muilo operą” pavadinimu “Ir turtuoliai verkia”? O juk jie neturėtų verkti, jei laimė slypi prabangiuose namuose, naujausiuose automobiliuose, rūbuose, už kuriuos pakloti kalnai pinigų. Taigi, jei pažvelgsime į savo vidinį pasaulį, trumpam užmiršę daiktus, pastebėsime, kad asmeninis požiūris kuria laimę; kad tai, kaip mes jaučiamės, priklauso nuo to, kas dedasi mūsų mintyse. Juk tikrai pažįstate žmonių, kurie net būdami itin sudėtingose situacijose, sugeba išsaugoti vidinę ramybę ir spinduliuoja pasitikėjimu bei šiluma.
Prisiminkime savo 2010 m. ir suprasime, kad į laimingas arba nelaimingas akimirkas mus vedė tik mūsų požiūris ir pasirinkimai. Viskas, ką mes mąstome ir darome, yra priežastis, kuri veda prie tam tikrų pasekmių. Jei pasirinkimai, kurie susiformuoja mūsų mintyse, kupini godumo, pavydo, baimių, bėgimo nuo problemų ir apgaulės, jie nesuteikia laimės, atvirkščiai - tik vidinį skausmą ir sąžinės graužatį. Kartais nenorime to matyti, kartais kaltiname kitus, kartais jaučiamės likimo aukomis, kartais tiesiog egzistuoti daug lengviau nei prisiimti atsakomybę už savo laimę.
Jei nežinote nuo ko pradėti, paprasčiausiai išmokite būti laimingi kvėpuojant, klausantis muzikos, valgant, einant gatve, išmokite nusišypsoti, vos pabudus, ir padėkoti už viską, ką turite, nesiskundžiant ir nepykstant. Pabandykite pajusti laimę jau šią akimirką, nelaukiant geresnių laikų, kai visko turėsite daugiau, kai visi jus mylės labiau ir kai viskas bus geriau. Ši akimirka yra daug svarbesnė už tūkstančius ateities akimirkų, nes ji yra dabar, net jei paprasčiausiai tinginiaujate lovoje. Dabar Tu esi gyva (-as) - įvertink tai ir išnaudok. Ir mėgaukis, būtinai mėgaukis…


MAKARONAI - KRIAUKLELĖS SU SOČIU IR ŠILDANČIU PADAŽU

Mūsų namuose šįvakar buvo mėgaujamasi makaronais - kriauklelėmis su jau tradicija tapusiu sušildančiu padažu. Patiekalas labai paprastas ir greitai pagaminamas, vos per pusvalandį, tačiau tikrai patiks net ir tiems, kurie nėra makaronų mėgėjai. Kai prieš 6 m. pradėjau gaminti šį padažą, netrukus pastebėjau, kad visi, kas jo paragauja, lieka sužavėti. Mėgstantys aštriai, mėgstantys sočiai, mėgstantys mėsą - nesvarbu. Jei neateina įkvėpimas, ką pagaminti vakarienei, visada renkuosi šį receptą, žinau, tai truputį neįdomu, bet visada suveikia :)

 Taigi, 4 išalkusiems valgytojams reikės:
400 g nedidelių figūrinių makaronų
170 g šaltai rūkytos dešros
2 didelių česnako skiltelių
150 g konservuotų pjaustytų pomidorų
25 g sviesto
Druskos
1 didelės geltonos saldžiosios paprikos
1 šviežios raudonos aitriosios paprikos
4-5 šaukštų pomidorų padažo
2 lauro lapelių
Patiekti: 40 g mėgstamo sūrio

1. Užkaiskite didelį prikaistuvį vandens makaronams. Didelis kiekis vandens garantuos, kad makaronai  neprilips prie puodo dugno. Geriausias (ir mano šiame recepte naudojamas) vandens ir makaronų santykis: 100 g makaronų 1 litrui vandens.
2. Keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Nulupkite česnakus, sugrūskite ir įmeskite į keptuvę. 1 min. pakepkite ant mažos ugnies. Padidinkite ugnį po keptuve su česnakais, sudėkite gana stambiai supjaustytą dešrą ir kepkite, nuolat pamaišant, 5 min., kol parus. Nuplaukite saldžiąją ir aitriąją paprikas ir susmulkinkite. Įmaišykite į kepamą dešrą ir kepkite ant mažos ugnies apie 2-3 min.
3. Į verdantį vandenį prikaistuvyje įberkite apie 3 valgomuosius šaukštus druskos, sudėkite makaronus ir vėl užvirkite. Vandeniui užvirus atsargiai išmaišykite makaronus mediniu šaukštu, kad šie nesuliptų. Po 10  - 12 minučių makaronai turėtų būti išvirę. Prieš nusausindami makaronus, iš puodo, kuriame jie virė, atsidėkite apie pusę stiklinės vandens.
4. Į keptuvę su česnakais, dešra ir paprikomis įmaišykite pomidorus, pomidorų padažą, lauro lapelius ir atsidėtą pusę stiklinės vandens, kuriame virė makaronai. Užvirkite ir troškinkite ant mažos ugnies 10 minučių, vis pamaišant.
5. Nukoškite makaronus naudodami kiaurasamtį. Sudėkite makaronus į padažą ir pašildykite minutę ar dvi, nuolat maišant.
6. Išverskite makaronus su padažu į pašildytą didelę lėkštę, ant viršaus užtarkuokite sūrio ir patiekite. Skanaus :)

Komentarų nėra: