2019 m. sausio 21 d., pirmadienis

Pikantiška bolivinių balandų košė

Aš esu vienas iš tų žmonių, kurie mėgsta turėti daug veiklos. Taip pat iš tų, kurie labai retai įsijungia filmą. Nes, žiūrėdama filmus, kurie man nepatinka, jaučiuosi taip, tarsi švaistyčiau laiką, o patinkančių filmų nėra tiek daug. Žinau, jog būti nuolat užsiėmusiam yra tapę sunkiai paaiškinama daugelio mūsų gyvenimo dalimi. O sunkiai paaiškinama ji todėl, kad, net trokšdami poilsio ir ramybės, atsiradus vienai kitai laisvai valandai, stveriamės bet kokios galimybės vėl į ką nors įsitraukti. Ilgai ieškojau atsakymo, kodėl pastovus ko nors veikimas ir perdėtas susirūpinimas, ką veiksime, ko pasieksime, ramina, o žodžiai "aš nesu užsiėmęs" taip gąsdina?



Pamenu, kad dar mokyklos laikais aktyviai advokatavau nieko neveikimui ir poilsiui, bet, pirmai progai pasitaikius, vieną darydavau, o kitą jau planuodavau. Nedaug kas pasikeitė ir dabar - dažnai taip įsitraukiu, įsigyvenu į triukšmingai besisukantį pasiekimų pasaulį, kad užmirštu, jog poilsis yra ne prabanga, o - būtinybė. Ar jums kada nors teko patirti perdegimo jausmą? Kai, atrodo, tiek daug darote, jaučiatės nepakeičiami, nepaprastą veiklumą nešiojate savyje kaip garbės karūną, bet viduje po truputį imate jaustis tuštumą? Kai poilsį vadinate silpnybe, bet iš tiesų ... iš tiesų tiesiog bijote sustoti?



Esu tai perėjusi ir ne kartą, bet dabar be poilsio aš negaliu, o ir nenoriu. Vis dažniau nebesijaučiu kalta ir neatsiprašinėju ilsėdamasi. Man tiesiog būtina kartas nuo karto sulėtinti gyvenimo tempą, pasirūpinti savimi, kad išgirsčiau vidinį balsą. Išklausyčiau save. Kažkur labai giliai viduje yra visi atsakymai, bet skubant, bėgant, darant, tiesiog nelieka jiems laiko. Ar tu darai tai, ką gera ir lengva daryti, kas plaukia iš sielos gelmių, o gal laikas duoti sau erdvės ir patyrinėti, kas Tu esi, kai nustoji skubėti? 



4-6 porcijoms reikės:
1 puodelio (puodelio talpa 250 ml) anakardžių
200 g bolivinių balandų
400 ml daržovių sultinio
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 česnako skiltelės
1/8 puodelio maistinių mielių dribsnių

Pikantiška bolivinių balandų košė

1. Anakardžius užpilkite verdančiu vandeniu ir atidėkite į šalį mirkti.
2. Bolivines balandas nuskalaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Nuskalautas kruopas suberkite į prikaistuvį, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite ir virkite penkiolika - dvidešimt minučių, kol dauguma skysčio susigers.
3. Kai bolivinės balandos bus beveik išvirusios (praėjus maždaug 12-15 min), paruoškite anakardžių kremą. Į kokteilinę sudėkite nusunktus ir perskalautus anakardžius, suberkite druską, maistines mieles, įtarkuokite česnako skiltelę ir įpilkite 1 puodelį šalto vandens. Plakite, kol gausite vientisą, tirštą kremą. Paragaukite, ar nieko netrūksta.
4. Į išvirusias bolivines balandas įmaišykite gautą kremą ir užvirkite. Nukaiskite nuo ugnies, paragaukite, ar užtenka maistinių mielių - gal dar norisi žiupsnelio.

Komentarų nėra: