2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Gyvenimo su šypsena principai

Klausausi...:
James Arthur - Impossible
Drew Ryniewicz - Billie Jean
Ellie Goulding & Erik Hassle - Be Mine
ZAZ - La Vie en Rose 
Madeleine Peyroux - To Love You All Over Again 



Pastaruoju metu jaučiu labai daug meilės aplinkui save. Atrodo, kad ji sklinda iš visų: artimųjų, gamtos, netgi nepažįstamų žmonių. Jaučiu meilę, kai Aušra man padovanoja savo mėtines pastiles, tik dėlto, kad aš jas labai mėgstu. Jaučiu meilę, kai Izolda pasidalina paskutiniu likusiu sumuštiniu. Kai Viktorija įteikia medžio lapą su prasmingu eilėraščiu ant jo. Kai rudeniniai lapai įsivelia į plaukus. Kokia laimė!



Gaunama meilė man padeda geriau suprasti du labai svarbius gyvenimo su šypsena principus:
Pirma, būtina mylėti save. Jei visą laiką stengsiesi būti tokia (-iu), kokia (-iu) tikisi, kad būsi kiti, ir grauši save, jog Tau tai nepavyksta, išnaudosi labai daug vidinės energijos ir nesužinosi, koks nepakartojamas stebuklas esi. Nesužinos to ir kiti.

Antra, būtina meile dalintis. Pasakyk žmonėms, kuriuos myli, kaip Tau svarbu, kad jie yra šalia, kokie jie puikūs, jog nusišypsai, vien išgirdus (-ęs) jų balsą telefono ragely ar juos išvydus (-ęs). Atrodo, tai - savaime suprantamas dalykas, bet pabandyk ir aplink Tave ims gimti stebuklai. Dažniau šypsokis ir apkabink, dažniau pabučiuok ir padrąsink, dažniau išklausyk, rečiau smerk ir kritikuok. Kaip rašė V. Hugo, "džiaugsmas, kurį mes teikiame kitiems, yra žavus tuo, kad, užuot nublukęs, kaip kiekvienas kitas atspindys, sugrįžta į mus, dar labiau spindėdamas."


Taigi, mano kiekvienos paprastos dienos tikslas - suteikti sau ir kitiems nors truputį džiaugsmo. Kai kuriems ši mano gyvenimo vizija yra juokinga, kiek naivi, bet, kai pastebiu, kad ir gyvenimo džiaugsmo skeptikai, matydami mane besišypsančią, tuo užsikrečia, negaliu nekartoti - nebijokite gyventi savo gyvenimo labai mylėdami save ir kitus bei atrodydami truputį juokingi kitų akyse. "Ir tie, kurie buvo pastebėti šokant, atrodė visiškai nenormalūs tiems, kurie negalėjo girdėti muzikos" (Nyčė).


2 valgytojams reikės:
100 g ilgagrūdžių ryžių
1 šaukšto augalinio aliejaus
2 kiaušinių
3-4 šaukštų sojų padažo

Su kiaušiniais kepti ryžiai

1.Užkaiskite virdulį vandens. Suberkite gerai nuplautus ryžius į puodą, truputėlį pasūdykite, įpilkite 1000 ml verdančio vandens. Kai vanduo ims kunkuliuoti, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 12 - 15 min., kol ryžiai išvirs.
2.Nukoškite ryžius, nuplaukite lediniu tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Palikite 1-2 val. pastovėti, kad ryžiai nudžiūtų.
3. Wok arba didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Lengvai išplakite kiaušinius ir supilkite į keptuvę arba wok. Pakraipykite keptuvę, kad kiaušiniai išsilietų ant dugno. Kepkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišant ir smulkinant, kol sustandės (apie 1 min).
4. Sumaišykite kiaušinius su ryžiais ir kepkite toliau, nuolat maišant, ant didelės ugnies apie 3-4 minutes, kol ryžiai gerai aplips smulkiais kiaušinių gabalėliais. Galiausiai supilkite sojų padažą, išmaišykite ir tuoj pat patiekite.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ačiū už muziką, pakėlė nuotaiką :)

Simona rašė...

Ramune, labai prašom. Gera, kai klausaisi su kuo nors tą pačią muziką ir abiems ji patinka ;)