2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Ar yra Kalėdų Senelis?

Šiandien - gruodžio 16 d., taigi, iki Kalėdų liko gera savaitė - vos 8 sielą kutenančios dienos. Todėl noriu su Tavimi pasidalinti viena labai gražia istorija.



1987 m. "The Sun" laikraščio redaktorių pasiekė mažos mergaitės laiškas: 
Mielas redaktoriau, aš esu 8 metų. Kai kurie mano draugai sako, kad Kalėdų Senelio nėra. Tėtis sako, kad jei perskaitysiu tai laikraštyje "The Sun", vadinasi yra. Prašau, pasakykite man tiesą: ar yra Kalėdų Senelis?"
Atsakymas, išspausdintas "The Sun" laikraštyje, prasidėjo taip: " Virginia, Tavo mažieji draugai klysta. Juos paveikė mūsų laikų skepticizmas."
Aštuonmetė, kurią neramino šis klausimas, buvo Virginia O'Hanlon, ieškodama atsakymo, ji paklausė tėčio, kuris ir pasiūlė dukrai parašyti į laikraščio redakciją. Redaktorius, kuris gavo šį laišką, - Francis Church, buvo taip sujaudintas, jog nusprendė atsakyti.
Toliau atsakyme buvo parašyta:"Taip, Virginia, Kalėdų Senelis yra. Jis tikrai egzistuoja, kaip tikrai egzistuoja meilė, dosnumas ir pasišventimas, ir mes žinome, kiek jie suteikia gyvenimui nuostabaus džiaugsmo. O varge! Koks nykus būtų pasaulis be Kalėdų Senelio. Jis būtų toks pat nykus lyg jame nebūtų Virdžinijų. Nebūtų vaikiško tikėjimo, poezijos, romantikos, taip palengvinančių mūsų būtį. Mes niekuo nesidžiaugtume, tik tuo, ką jaučiame ir matome. Amžina šviesa, kuria vaikystė pripildo pasaulį, būtų atimta."

Aš neįsivaizduoju, kaip galima būti cinišku Kalėdų Seneliui, nes susidūrus su prieššventiniu triukšmu ir skubėjimu, jis tampa stebuklų simboliu. Juk Kalėdų Senelis priverčia elnius skraidyti, pagamina milijonus dovanų ir per vieną naktį apskrieja visą pasaulį. Aš tikiu Kalėdų Seneliu ir tikiu tuo, kad jam reikia pagalbininkų - mus mylinčių ir tik geriausio mums linkinčių draugų ir artimųjų.
"Dėkui Dievui, jis yra ir bus amžinai. Dar po tūkstančio metų, ne – po dešimtkart dešimt tūkstančių metų jis ir toliau džiugins vaikystės širdį."



Šiandien, už lango siautėjant baltut baltutei pūgai, kepu kaimiškus kalėdinius meduolius, kurių receptu jau netrukus pasidalinsiu. Šitas receptas labai senas ir niekada nenuviliantis - dažniausiai meduolius kepu būtent pagal jį. Jau iš pačių pradžių, kai sumaišysite miltus su prieskoniais, užuosite šventes. Argi tai nenuostabu?

Komentarų nėra: