2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Kiaušinių puselės, įdarytos tunu

Kartkartėmis jaučiu nenumaldomą silpnybę naminiam majonezui. Todėl kai tik atšilęs oras ima kvepėti pavasariu, rytai tampa šviesesni, o kaime vištos pradeda dėti kiaušinius, vis gaminu ir gaminu šį padažą. Tirštą, kreminį, riebų.



Iki baltumo šakute suplaku kiaušinio trynį su ketvirčiu arbatinio šauktelio druskos ir žiupsneliu cukraus. Po lašelį lašinu beveik puodelį aliejaus ir keletą šaukštų šviežiai išspaustų citrinos sulčių, vis be paliovos plaku, suku, maišau. Paragauju. Pagardinu garstyčių šaukšteliu, o tada dosniai tepu ant storos juodos duonos riekės... ar bereikia sakyti, kad man tai labai skanu? Tokia štai keista, bet paprasta ta mano pagunda/nuodėmė, kuriai pasiduodu kiekvieną ankstyvą pavasarį. Kaip kad daug kas pasiduoda šiam kiaušinių receptui.


2 alkaniems pusryčiautojams reikės:
6 didelių kietai virtų kiaušinių
1 nedidelio svogūno
1 valgomojo šaukšto aliejaus
1 skardinės tunų gabaliukų aliejuje (grynoji masė, t.y. nusunkus, 130 g)
3-4 valgomųjų šaukštų majonezo
Šviežių petražolių
Šviežių krapų
Druskos
Maltų juodųjų pipirų

Kiaušnių puselės, įdarytos tunu

1. Kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau ir į dubenį išimkite trynius. Šakute sutrinkite trynius.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant nedidelės ugnies pakepinkite svogūną su 1/3 arbatinio šaukštelio druskos, kol šiek tiek pagels. 
3. Į sutrintus trynius suberkite kepintus svogūnus, gerai per sietelį nusunktą  ir susmulkintą tuną, sudėkite majonezą. Suberkite po gerą šaukštą ar ir daugiau, jei mėgstate, smulkintų petražolių ir krapų. Gerai išmaišykite įdarą, kol gausite gana vientisą masę. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
4. Šaukšteliu kabinkite įdarą ir užpildykite juo kiaušinių puseles. Ant viršaus apibarstykite dar šiek tiek smulkintų žalumynų ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Tiekite su juoda duona, žaliosiomis alyvuogėmis ir pomidoriukais.

2 komentarai:

Vilma rašė...

Mano mama tokias puseles daro su vištienos kepenėlėm. Nerealiai skanu! Tuno spintelėje visada turiu, reikės išbandyti!

Simona rašė...

Vilma, aš taip mėgstu kepenėles, sugundei mane taip labai išbandyti:) o kepeneles verda ar kepa?