Taip jau yra, kad ne visada du žmonės būna skirti vienas kitam, net jei jie įsižiūri vienas kitą. Jei šiuo metu dėl kažko labai stengiesi, išgirsk mane - dėl meilės gali padaryti labai daug, bet niekada nepamiršk, ko esi verta, nesižemink dėl dėmesio trupinių, nes, mano brangi, net jei dabar tuo ir netiki, vieną dieną pas Tave ateis toks žmogus, kuris mylės Tave visą.
Žinau, kad atrodo, jog neįmanoma paleisti to, į kurį, o ne nuo kurio, bėga Tavo širdis, bet Tu imk ir iš lėto atsitrauk, žingsnis po žingsnio atgal į save ir palaipsniui pajusi, kad esi laisva nuo to sekinančio skausmo. Žinoma, randas liks, jis visad lieka po sunkios kovos, bet, bėgant laikui, randas gis ir trauksis, o Tavo dienas ims užpildyti nauji dalykai.
Tu tik įsileisk juos. Būk drąsi ir nesutramdoma. Jei galėčiau jaunesnei sau pasakyti bent vieną dalyką, pasakyčiau tai - "nebijok pradėti iš naujo atvira širdimi, be pykčio, pirmiausia, galvodama apie save, kalbindama save, globodama save, nes kitaip vieną dieną gali pabusti ir neatpažinti savęs. Stora oda ir aštrūs kampai, kuriuos sukūrei apsiginti nuo skausmo, žeis Tave pačią labiau nei tai, ką patiri dabar, neleisdama išeiti tam, kas Tau nepriklauso. Dėkodama už tai, kas buvo ir už tai, kas yra, net jei tai sunkios akimirkos, pasitikėk pradžių magija."
Kada nors parašysiu daugiau apie tai, kaip paleisti ir atsitraukti, bet iki tada: sojų pupelių ir bolivinių balandų paplotėliai bei labai skanus padažas prie jų. (Kaip ir žadėjau, čia tęsinys apie Globus linijos produktus, kurių mano virtuvės spintelėjė galima rasti gana dažnai. Pirmą dalį rasite čia).
Bet sugrįžkime prie sojų pupelių. Ar mėgstate jas? Aš pati... na, negalėčiau teigti, kad esu prisiekusi jų gerbėja, bet kai kalba pasisuka apie šiuos paplotėlius - ne kartą ir ne du esu 12 valandų mirkiusi sojų pupeles, po to 2 valandas jas virusi ant nedidelės ugnies, kad tik išsikepčiau šių paplotėlių. Taip, jie tokie geri, o, turint skardinę - dvi jau išvirtų sojų pupelių, juos pasiruošite be didelio vargo ir išankstinio pasiruošimo.
5 burgeriams reikės:
70 g nulupto svogūno (apie pusė vidutinio dydžio svogūno)
70 g pievagrybių (apie 2 dideli pievagrybiai)
50 g nulupto burokėlio
Aliejaus kepimui
Druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 didelių nuluptų česnako skiltelių
25 g moliūgų sėklų
1 indelio (140 g) virtų Globus sojų pupelių
80 g virtų bolivinių balandų (Globus Vital linija turi ir jų)
Padažui reikės:
125 ml kokybiško kečupo
1 valgomojo šaukšto garstyčių
1 valgomojo šaukšto skysto medaus
1 valgomojo šaukšto obuolių acto
Po gerą - du žiupsnelius aitriosios paprikos miltelių, saldžiosios paprikos miltelių, džiovintos kalendros, cinamono ir rūkytos paprikos miltelių (jų paprastai įberiu kokius 3 žiupsnelius)
Sojų pupelių ir bolivinių balandų burgeriai
1. Svogūną supjaustykite nedideliai kubeliais. Nuvalykite pievagrybius, perpjaukite perpus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Burokine tarka sutarkuokite burokėlį.
2. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, sudėkite svogūną, pievagrybius ir burokėlį, kepkite ant vidutinės ugnies apie 8 minutes, dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės ir apskrus.
3. Praėjus 8 min., įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos, gerą žiupsnį pipirų bei čiobrelius, išmaišykite. Sutarkuokite/išspauskite į daržoves česnaką ir sumažinę ugnį, pakepkite dar 1-2 minutes. Atidėkite daržoves į šalį, kad kiek pravėstų.
4. Kokteiline arba nedidelės talpos maisto smulkintuvu sutrinkite moliūgų sėklas į miltus. Nepersistenkite, gali likti truputis stambesnių kruopyčių, svarbu nesutrinti iki moliūgų sviesto konsistencijos.
5. Į virtuvės kombainą ar maisto smulkintuvą sudėkite sojų pupeles, bolivines balandas, pakeptas daržoves, suberkite moliūgų sėklų miltus. Smulkinkite, kol bus gruboka tyrė, tada paragaukite, jei reikia įberkite druskos, pipirų, ir dar trumpam įjunkite smulkintuvą, kad gautumėte vientisą masę, bet ne visiškai švelnią, su išlikusia tekstūra.
6. Iš gautos masės vos vos aliejuotomis rankomis sulipdykite 5 paplotėlius. Palikite juos valandą šaldytuve sutvirtėti (katastrofos nebus, net jei kepsite iš karto).
7. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Kepkite maltinius ant nedidelės ugnies po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį.
8. Patiekite su sausoje keptuvėje pašildytomis bandelėmis, padažų, karamelizuotais svogūnais ir salotomis.
9. Padažui tereikia viską gerai sumaišyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą