2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Karštos pusryčių ryžių ir obuolių salotos

Ruošiant sočius, karališkus darbo dienos pusryčius, visada labai praverčia šaldytuve pasidėtų virtų ryžių ar kitų kruopų likučiai. Prieš lįsdama po dušu, smulkiais kubeliais supjausčiau porą saldžių obuolių, greitai, trumpai kepimo inde sumaišiau juos su graikiniais riešutais, druska ir cinamonu, ant viršaus užbarsčiau šiltam vandeny nuplautų, suminkštėjusių razinų ir, paėmus prikaistuvį, šliukštelėjau (jame ištirpinto) kokosų aliejaus, o po gero pusvalandžio, jau virdama kavą, suverčiau ryžių likučius ir pašoviau į orkaitę dar dešimčiai minučių, kad ryžiai sušiltų ir sugertų skonius bei kvapus, o tada jau skanavau - čepsėdama, su pasimėgavimu iki paskutinio kąsnelio, todėl ir jums rekomenduoju padaryti tą patį. Jei neturite ryžių, vietoje jų puikiai tiks virti grikiai, perlinės kruopos ar kynva.




2 valgytojams prireiks:
1 puodelio (250 ml) virtų ryžių (pvz., basmati)
40 g gerai (po karštu vandeniu) nuplautų razinų
1 didelio obuolio
30 g nuplautų ir šiek tiek pasmulkintų graikinių riešutų (galite pakeisti anakardžiais arba žemės riešutais be luobelių)
Druskos
Cinamono
2/3 valgomojo šaukšto ištirpinto kokosų aliejaus


Karštos pusryčių ryžių ir obuolių salotos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2. Razinas užmerkite karštame vandenyje, kol supjaustysite obuolį.
3. Nuplaukite obuolį ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
4. Kepimo inde obuolio kubelius sumaišykite su nusunktomis razinomis, riešutais, ištirpintu kokosų aliejumi, žiupsniu druskos ir keletu žiupsnelių cinamono. Kepkite orkaitėje 30-35 minutes, kol obuolys suminkštės. Praėjus 15 minučių, atsargiai pamaišykite.
5. Pas iškepusius obuolius suverskite ryžius, gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.
6. Paragaukite, pagal skonį, jei reikia, pagardinkite druska ir cinamonu.

Komentarų nėra: