2017 m. kovo 5 d., sekmadienis

Saldžiųjų bulvių ir žemės riešutų sviesto blyneliai

Visgi pavasaris daro savo dalykus ir jie gerokai skiriasi nuo įprastų žiemos ženklų. Vis dažniau pagaunu save, svajojant apie saulės šildomą veidą, nakčiai atveriamus langus ir lengvą lietpaltį. Apie tai, kaip žemė ima šypsotis gėlėmis ir į laisvę ištrūksta žaluma, kaip ji veržiasi, putoja ir galiausiai užlieja visą miestą. Kažkokie visai nauji įkvėpimai plaukioja galvoj... o ant galvos taršosi variniai plaukai.


Kai pasižiūriu į veidrodį, visada matau kažką naujo, bet kartu apima kiek keistas jausmas, jog aš gimiau su šia spalva. Nesuprantu kodėl, bet, nusidažius plaukus, atrodo, kad kažkur grįžau, kažką atradau seno ir priklausančio tik man, nors prieš keletą savaičių nežinojau apie tai net egzistuojant. 



Tada vis tvirčiau imu daryti naujus dalykus, vis drąsiau žvelgiu į pasaulį, vis labiau pasitikintį savimi girdžiu savo balsą ir mano dienos darosi nepanašios į viena kitą. Jas skiria mažos smulkmenos, maži nuotykiai ir maži žygdarbiai, bet jie vyksta. Ir suaugusiojo gyvenimas niekaip netampa toks baisus, apie ką visi jau seniai įspėja.



Virsmų, kurie pavasariams ir priklauso - štai ko šiandien aš Tau linkiu ir palieku su labai skanių ir gražių blynelių receptu. Juos valgant, apima jausmas, kaip laimėjus loterijoje.  


2-4 valgytojams prireiks:
2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
4 valgomųjų šaukštų žemės riešutų sviesto
4 didelių kiaušinių
Žiupsnelio druskos
20 g smulkiai kapoto juodojo šokolado
Kokosų aliejaus kepimui

Saldžiųjų bulvių ir žemės riešutų sviesto blyneliai

1. Saldžiąsias bulves vienu sluoksniu suvyniokite į foliją ir kepkite 45 - 60 minučių iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kol bulvių vidus taps minkštas.
2. Leiskite joms keletą minučių atvėsti, o tada, kol jos dar šiltos, perpjaukite per pusę ir, laikydami apgaubę virtuviniu rankšluostėliu, atsargiai šaukštu iškabinkite minkštimą ir dėkite į dubenį.
3. Šakute išskobtą minkštimą sutrinkite į grąžią košę. 
4. Sudėkite žemės riešutų sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir gerai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
5. Galiausiai suberkite juodojo šokolado drožles ir atsargiai išmaišykite.
6. Didelę keptuvę užkaiskite ant vidutinio karščio ir įdėkite į ją šaukštelį kokosų aliejaus. Kai aliejus išsilydys, o keptuvė įkais, šiek tiek sumažinkite ugnį, valgomuoju šaukštu pilkite į keptuvę tešlą. Iš poros valgomųjų šaukštų išeis vienas blynas. Kadangi blynai bus nedideli, todėl galėsite juos lengviau vartyti.
7. Kepkite 2-3 min., ir kai blyno viršus taps matinis, o apačioje ims ruduoti, apverskite mentele ir dar šiek tiek pakepkite, kol dailiai apskrus. Taip iškepkite visus blynus.     

Komentarų nėra: