2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

Veganiški pyragaičiai su anakardžių kremu ir braškėmis

Šią vasarą mano pasaulis kažkoks visiškai pasikeitęs – pilnas visokių nuostabių planavimų ir vienodų veikimų, bet man patinka! Už tai esu dėkinga savo žmogui, kuris mane pristabdo, kai išsigąstu ar imu lėkti it akis išdegus, ir apkabina su tiek meilės, kad įkvepia dar daugiau noro ir jėgų augti, nepasiduoti, tobulėti. Ir stengiuosi taip, kad geriau jau einu miegoti 22 val., tik kad kitą dieną anksti atsikelti, dar prieš patekant saulei, ir, įšokus į sportinius batelius, šiek tiek pajudėti. Kojytes truputį pramankštinti.

Ne kartą ir ne aš viena pastebiu, jog laikas irgi lekia kaip su kojomis. Bet tikrai sunku patikėti, kad jau beveik liepos vidurys ir vėl tenka sukti galvą, kaip įveikti gausų cukinijų derlių, o atrodo tik visai neseniai valgėme šviežias braškes ar bent bandėme jų "prilaižyt, jei nespėjome privalgyt". Man braškių sezonas visada toks šviesus, lengvas, kai obuolių bei šokolado pyragus keičia uogų kupinos lėkštės ir, žinoma, per trumpas. Niekaip neužsidedu pliusiuko, kad va - atsivalgiau.

Šiemet virtuvės topuose karaliavo dailių dailiausi nekepti braškiniai pyragaičiai. Juo paruošti labai paprasta, tik būtų gerai, jei pyragaičius galėtumėte pasiruošti iš anksto ir palikti juos šaldytuve, kad sutvirtėtų.

Nors turguose braškių dar yra, bet, akivaizdu, kad su šiuo receptu kiek vėluoju, todėl ant pyragaičių drąsiai kraukite serbentus, mėlynes ar vyšnias, išėmę kauliukus. Ir dar - gaminant šiuos pyragaičius, praverstų forma mini keksiukams kepti.

12 mažų pyragaičių reikės:
Įdarui reikės:
1 puodelio "Arimex" anakardžių riešutų, pamirkytų šaltame vandenyje bent apie 1 - 2 val.
1 valgomojo šaukšto nutarkuotos citrinos žievelės
4 valgomųjų šaukštų šalto vandens
3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
2-3 arbatinių šaukštelių rudojo cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

Pagrindams reikės:

1 puodelio "Arimex" migdolų
1/2 puodelio "Arimex" datulių
1 puodelio "Arimex" razinų
2 arbatinių šaukštelių vandens
Žiupsnelio druskos

Papuošimui reikės:

Uogų
Mėtų lapelių

Veganiški pyragaičiai su anakardžių kremu ir braškėmis

1. Įdarui išmirkytus anakardžius perplaukite po šaltu vandeniu ir sudėkite į smulkintuvą. Kartu sudėkite citrinos žievelę, cukrų, vanilinį cukrų, supilkite citrinos sultis bei vandenį ir viską sutrinkite iki vientisos vienalytės masės. Turite gauti it kremą. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ir įdėkite į šaldytuvą.
2. Kol įdaras tvirtėja, paruoškite pyragaičių pagrindus. Į smulkintuvą sudėkite migdolus, datules, razinas, supilkite vandenį ir įberkite žiupsnelį druskos. Malkite, kol viskas sušoks į vieną gabalą.Jeigu mišinys gaunasi sausas, įpilkite dar šaukštelį vandens ir vėl pamalkite, kol taps vientisa mase. Tik nepersistenkite su vandeniu, 2-3 šaukštelių turėtų pakakti.
3. Keksiukų formeles ištieskite folija ir jose suformuokite pyragėlių pagrindus. Pripildykite juos atvėsusiu įdaru ir palikite šaldytuve porai valandų sutvirtėti ir atvėsti.
4. Prieš teikiant papuoškite šviežiomis uogomis.

Komentarų nėra: