2015 m. rugsėjo 27 d., sekmadienis

Antienos suktinukai su pistacijomis

Rudenėja. Vis labiau ir labiau ima kamuoti tikro, sotaus, užpildančio delikateso alkis. Būtent todėl šis receptas, pereinant į žiemos laiką, mano virtuvėje išbandomas vėl ir vėl. Su sąlyga, jei turiu kokybiškos antienos mėsos, o kad pasilepinimui galite tokios surasti, aš net neabejoju. Pabandykite pasigaminti, gal patiks taip labai ir jums. 



Receptas - be galo paprastas: antienos kulšelės, daug pistacijų ir petražolių. Svarbiausia kulšelių odelę palikti kepimui. Ši gražiai apskrunda. Patiekti suktinukus galima su bulvių koše ar su ryžiais, bet man skaniausia su keptų pupelių pagardinimu. Kas galėtų atsispirti tokiam pasilepinimui?





2 valgytojams reikės:
340 g "Lapino puota" atvėsintų antienos kulšelių mėsos su oda
35 g išlukštentų pistacijų
1 didelės česnako skiltelės
1 vidutinio dydžio svogūno
1 valgomojo šaukšto aliejaus
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomojo šaukšto brendžio
2 valgomųjų šaukštų susmulkintų šviežių petražolių
Maltų juodųjų pipirų
Aliejaus antienos suktinukų apkepimui

Antienos suktinukai su pistacijomis

1. Du gražiausius ir didžiausius kulšelių mėsos gabalėlius švelniai pamuškite, kad mėsa taptų minkštesnė. Pamuštų kulšelių išklotines įtrinkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais.
2. Įdarui sumalkite likusią kulšelių mėsą (būtinai su oda). Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite aliejuje, kol suminktės. Tada į svogūnus įtarkuokite česnako skiltelę, supilkite brendį, pagardinkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir dar minutę, viską maišant, pakaitinkite.
3. Į maltą mėsą įmaišykite svogūną, petražoles, pistacijas ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos bei gerą žiupsnį šviežiai maltų juodųjų pipirų.
4. Ant išmuštos mėsos dėkite įdarą. Suformuokite suktinuką, kad kuo daugiau išmušta mėsa apglėbtų įdarą. Suktinuką stangriai suvyniokite į maistinę plėvelę, po to į foliją, kad gautumėte lyg saldainį.
5. Užvirkite prikaistuvį vandens, sudėkite į jį paruoštus suktinukus ir virkite, vos burbuliuojant, 45 minutes. Kai išvirs, ištraukite, atvėsinkite ir palikite suktinukus šaldytuve susigulėti.
6. Prieš tiekiant, išimkite suktinukus iš folijos ir maistinės plėvelės ir ant mažesnės nei vidutinė ugnies apkepkite suktinukus, kad šie gražiai apskrustų ir perkaistų viduje. 
7. Patiekite su pupelėmis, pakeptomis su svogūnais, česnaku ir petražolėmis.

Komentarų nėra: