2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Apie tai, kaip kiekvienoje dienoje surasti magijos...

Pirmadienis


Antradienis



Trečiadienis



Ketvirtadienis



Penktadienis

Kartais gyvenimas ima ir pradeda bėgti - tiesiog verstis kūliais per galvą, tada turi labai susikaupti ir išplėsti akis, kad neužstrigtum rutinoje, kai atrodo, jog per visą savaitę nieko neįvyko - Tu tiesiog pabusdavai, darydavai savo darbus ir nueidavai miegoti.
Labai susikaupti ir išplėsti akis, kad pastebėtum visai mažus dalykus - balandžių medį, lietuvišką Don Kichotą, arbatoje atsispindinčius debesis, ramybę, lipant laiptais, pirmuosius pavasario žiedus ir daugybę kitų dalykų: šiltą vandenį, sušalus, pirmo kąsnio palaimą, kai esi tikrai išalkusi (-ęs), apkabinimus ir pabučiavimus. 
Svarbu nuolatos negalvoti, koks nelaimingas žmogus esi, neieškoti priežasčių, kodėl negali džiaugtis, nesvarstyti, kodėl gyvenimas Tau toks neteisingas, ką iš tavęs atima, kol dirbi, padedi, slaugai, sergi, bet dėkoti už tai, ką gauni iš gyvenimo kiekvieną dieną, už tai, kas Tave supa ir už tai, kad esi gyvas.

Vakar vakare, kai atidariau balkono duris, jog į kambarį įeitų gryno oro, akys užkliuvo už langų šviesų, oranžinių kvadratėlių, ir pajutau šilumą, džiaugsmą bei prabangą dovanoti meilę. Kai buvau vaikas, mėgdavau užuolaidomis neuždengtus langus, įsispoksodavau į ant palangių tupinčias kates, į virtuvėje šokančias mamas, į neapsakomo grožio gyvenimus, nes net negalėjau įsivaizduoti, kad oranžiniai kvadratėliai galėtų slėpti ką nors negražaus – rūpesčius, pykčius ar kitą žmonių širdžių tamsumą. Keisčiausia yra tai, kad ir dabar, kai suvokiu, jog gyvenimas nutapytas iš įvairių spalvų, langų šviesos man pati geriausia laimės terapija. Tu net neįsivaizduoji, kokia dėkinga jaučiuosi už elektros lemputės išradimą. 































2-4 (priklausomai nuo alkio lygio) žmogučiams reikės:
500 g vištų krūtinėlių be kaulo ir odos
4-6 česnako skiltelių
2 valgomųjų šaukštų garstyčių
2-3 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
1-2 arbatinių šaukštelių vyno acto
5 valgomųjų šaukštų vištienos sultinio arba vandens
Saujelės svogūnų laiškų
1 svogūno
3 valgomųjų šaukštų aliejaus
200 g spagečių
Druskos ir juodųjų pipirų
2 arbatinių šaukštelių kukurūzų miltų
220 ml neriebios grietinėlės

Švelnus plonomis juostelėmis supjaustytos vištienos troškinys, pateikiamas su spagečiais, gali tapti tikru stebuklu po ilgos dienos, nes pagaminamas labai greitai, nereikalauja ypatingų pastangų ir yra iš tiesų labai skanus. Taip sakau todėl, kad šitu paprastu patiekalu yra susižavėję ne vienas ir ne du valgytojai. Kažkada, lietingą popietę, kai į parduotuvę eiti nebuvo nei noro, nei jėgų, receptas, kurį tuoj pat atskleisiu, padėjo padaryti įspūdį net ir nelabai išalkusiems svečiams. Dabar taip paruošta vištiena - neatskiriama dienų, kai būtinai reikia skubiai ko nors jaukaus, dalis.
 
Vištienos juostelės, pateikiamos su spagečiais ir česnakų, grietinėlės bei garstyčių padažu

1. Užvirkite dideliame puode vandens makaronams. Vištų krūtinėles supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis.
2. Nulupkite česnakus ir sutarkuokite į dubenį. Į dubenį pas česnakus supilkite garstyčias, pomidorų tyrę, actą ir sultinį. Išmaišykite.
3. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (2 šaukštus) ir kepkite svogūną apie 1-2 minutes. Į keptuvę sudėkite vištieną, maišant kepkite, kol pabals. Įmaišykite česnakų ir sultinio mišinį į keptuvę pas vištieną. Troškinkite ant mažos ugnies apie 5-7 minutes.
4. Į verdantį vandenį puode sudėkite makaronus ir gerą žiupsnį druskos. Pamaišykite. Virkite apie 10-12 min., paskui nukoškite ir karštus makaronus sumaišykite su geru šaukštu aliejaus.
5. Sumaišykite kukurūzų miltus su puse grietinėlės ir supilkite į keptuvę pas vištieną. Išmaišykite. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir suberkite į keptuvę. Supilkite likusią grietinėlę, išmaišykite. Troškinkite 2-3 minutes, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
6. Vištieną su padažu patiekite ant makaronų. Galite papuošti svogūnų laiškų griežinėliais. Skanaus ir jaukaus valgymo :) 

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

ar tiktų kukurūzų miltus keisti kvietiniais?

Simona rašė...

Anonimiškas, kukurūzų miltus galima pakeisti bulvių krakmolu. Taip pat galima keisti ir kvietiniais miltais, tik prieš dedant į troškinį, siūlyčiau juos truputį pakepti keptuvėje su šaukštu sviesto.

aure rašė...

Nuostabios nuotraukos. Aplink nuolat tiek grožio, bet net nepastebim :)

Simona rašė...

Aure, ačiū :) Vis bėgam ir bėgam pro visą grožį, kai sustojam būna net nustembam, koks mylėnas dangus, ar kad miestas staiga paskendo žalumoje...