Puslapiai

2016 m. birželio 1 d., trečiadienis

Batonėliai su Goji uogomis ir vanile

Beveik kiekvieną mielą dieną iš draugų ar pažįstamų girdžiu tas pačias senas kalbas, kad jų dienotvarkės yra kur kas užimtesnės, nei jie norėtų, kad jie visai neturi laiko daryti, tai ką nori, tuo labiau rūpintis savimi. Bet viena iš svarbiausių mano išmoktų pamokų ir yra, kad užimtumas nėra tinkamas pasiteisinimas atsisakyti maisto ruošimo, mankštos, atvirkščiai, kaip dėl užimtumo tik dar svarbiau yra puoselėti savo organizmą ir nebūti „šiukšliadėže“, prikimšta spalvotų jogurtų, pusgaminių ar kitokių niekų.


Daug nerašysiu, tiesiog pateiksiu labai gero užkandžio – sveikuoliškų batonėlių, kuriuos periodiškai vis gaminu receptą. Receptas gimęs iš eksperimentų. Žemiškas ir universalus. Batonėliai gaunasi lengvai kramtomi, su riešutų prieskoniu, iš paprastų, vos kelių ingredientų, sumalus/sumaišius tereikia padėti į šaldytuvą nakčiai. Taip, taip, nevisai tinka, jei šiais batonėliais norisi mėgautis čia ir dabar, bet iš tiesų mažiau laiko prie orkaitės ir puodų, daugiau laiko vasarai, basoms kojoms, pečius bučiuojančiai saulei. Verta ir palaukti.


Datulės šiuose batonėliuose veikia kaip rišamoji medžiaga ir saldiklis – mano lūpos vis dar saldžios, nors batonėlis seniai ištirpęs burnoje. Todėl jas palikite, o riešutus ir Goji uogas visai šauniai galite keisti kitais riešutais ir džiovintais vaisiais. Išmėginkite, kiekvienam kąsnelyje slepiasi energija, kurios taip reikia, minant dviratį, bėgiojant, plaukiojant ar kuičiantis darže.


6-8 batonėliams reikės:
180 g. "Arimex" džiovintų datulių be kauliukų
60 g. "Arimex" anakardžių
50 g. "Arimex" Goji uogų
1/2 vanilės ankšties

Batonėliai su Goji uogomis ir vanile

1. Vanilės ankšties pusę perpjaukite išilgai pusiau ir peiliuku išimkite sėklas. Į smulkintuvą suberkite datules, anakardžius, Goji uogas ir vanilės sėklas.
2. Maišykite tol, kol mišinys sušoks į vieną gabalą. Jeigu mišinys gaunasi sausas, įpilkite šaukštelį karšto vandens ir vėl pamalkite, kol taps vientisa mase.
3. Kvadratinę ar stačiakampę kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Popierių keliose vietose patepkite aliejumi, kad jis geriau priliptų prie formos dugno ir kraštų. Datulių masę sukrėskite į paruoštą formą ir mentele/šaukšto nugarėle ją tolygiai paskirtykite. Gerai suspauskite. Dėkite keletui valandų į šaldytuvą.
4. Sustingusią masę supjaustykite į 6-8 batonėlius. Kiekvieną batonėlį įsukite į sviestinį popierių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą