Puslapiai

2015 m. gegužės 30 d., šeštadienis

Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais

Nėra nieko jaukiau, labiau pasotinančio sielą ir gelbstinčio, kai sergi, už didelį dubenėlį šiltos, lengvos ir aromatingos miso sriubos, išskyrus galbūt didelį dubenėlį šiltos, lengvos ir aromatingos miso sriubos su riešutais kvepiančiais soba makaronais. Am!  


Jei niekada anksčiau nesate virę miso sriubos, leiskite jus užtikrinti, kad tai nėra sudėtinga, jei tik po ranka turite miso pastos, soba makaronų (ar kitokių grikių miltų makaronų) ir dashi sultinio bei tankų sietelį. Be dashi sultinio galima apsieiti, pakeičiant jį vandeniu arba daržovių sultiniu, bet be miso pastos niekaip neišsiversite – na, ne be reikalo sriuba taip ir vadinas:)Ši mineralų ir vitamino E pripakuota pasta, paprastai vadinama itin sveiku maistu, yra gaminama iš fermentuotų sojų pupelių. Fermentacijos metu sojų pupelių baltymai yra suskaidomi į organizmo lengvai įsisavinamas amino rūgštis, neutralizuojančias pilvelyje mėsos ir cukraus vartojimu sudarytą rūgštinę terpę.



Sugrįžtant prie sriubos gaminimo, prie viryklės pakanka pastovėti 10-15 minučių: užverdate sultinį, išjungiate ugnį, nukeliate prikaituvį ir per sietelį įmaišote miso pastą, tuo pat metu atskirai išvirdami makaronus ir pakepindami krevetes. 


Tiesa, sriubą galima paruošti ir greičiau bei sunaudojant mažiau indų, jei krevetes ir makaronus iš karto išvirsite sultiny, dar prieš įmaišant miso pastą. Šitaip darau, kai esu itin alkana arba visai neturiu laiko.  

O tada jau seka prisikirtimas. Tiksliau prisišliurpimas, kol pilvas leidžia! Bet... nesėdi kaip kokia bačka po to, pakirstom kojom, ir telpi į visas sukneles - štai koks gėris ši sriubelė.


2 valgytojams reikės:
20 krevečių
1 - 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo "Tamari"+1/2 arbatinio šaukštelio krevetėms
1 arbatinio šaukštelio dashi granulių
3 - 4 valgomųjų šaukštų šviesios miso pastos
1/2 arbatinio šaukštelio nerafinuoto sezamų aliejaus
2 arbatinių šaukštelių saldaus "Teriyaki" padažo
1 arbatinio šaukštelio rapsų aliejaus
90 g grikių makaronų
Saujos špinatų lapelių

Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais

1. Paimkite du dubenėlius, kuriuose patieksite sriubą. Pirmiausia nuplaukite špinatus, juos, gerai nusausintus, šiek tiek pasmulkinkite ir padalykite tarp dubenėlių. 
2. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir ant vidutinės ugnies keletą minučių pakepkite krevetes, įmaišydami sazamų aliejų ir "Teriyaki" padažą. Padalinkite krevetes tarp dubenėlių.
3. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės ir gerai nukoštus padalykite tarp dubenėlių.
4. Atėjo laikas paruošti sultinį: sumaišykite dashi granules su užvirusiu 1 litru vandens, sultinį dar sykį užvirkite. Įmaišykite "Tamari" padažo.
5. Išjunkite ugnį, nukelkite prikaituvį ir per sietelį įmaišykite miso pastą. Miso pastos kiekį reguliuokite pagal savo skonį - aš 1 litrui sultinio imu 3-4 valgomuosius šaukštus pastos. Jei neturite nedidelio sietelio, pirmiausia, miso pastą nedideliame dubenėlyje praskieskite keliais šaukštais karšto sultinio, taip ją bus lengviau išmaišyti sriuboje. Galite miso pastą įmaišyti prikaistuvy laikant ant labai silnos ugnies, svarbu, kad sriuba neužvirtų.
6. Jei miso pastą maišėte nukėlę nuo ugnies ir reikia, sriubą pakaitinkite, tik jokiu būdu nekaitinkite ilgai ir neužvirkite, nes verdant miso pastą, žūsto jos vertingos maistinės medžiagos.
7. Išpilstykite karštą miso sriubą į paruoštus debenėlius. Nieko nedelsdami - dar karštą, patiekite.

2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Obuolių, apelsinų ir kivių sulčių kokteilis

Kalbant apie muziką, aš esu visiškas "tėčio vaikas". Skirtingai nei jis, aš neužaugau Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple pasaulyje, bet jų muzikos nuolat pasiilgstu. Santūraus metalinio erzelio, įsibėgėjančių elektrinių gitarų, klajojančių sielų jaudinamų prikimusių balsų, melodijų ir žodžių tikrai įeinančios į žmogų, o ne tik pakutenančių paširdžius. Man netgi patinka tų laikų vyrai ilgais susivėlusiais garbanotais plaukais. Nedaug yra dalykų, kurie patys iš savęs prajuokina taip, kaip cheminis vyrų plaukų garbanojimas, bet man tai nei kiek nerūpi. Patys gražiausi žmonės juk tie, kurie atveria akis ir širdį prieš visus didžiausius savo mažumu ir paprastumu džiaugsmus ir laimes,o jei dar jų balsai sukas ir sukas ausyse.




Klausom:
The Rolling Stones - Sweethearts Together
The Rolling Stones - Blinded by Rainbows
The Rolling Stones - Angie
Led Zeppellin - All of My Love 
Badfinger - Without You
Cheap Trick - The Flame 
Pink Floyd - Wish You Were Here 
Deep Purple - Soldier Of Fortune 
 


Tai vienas mano mėgstamiausių namie spaustų sulčių kokteilių. Gaivus, lengvas, malonaus saldžiarūgščio skonio. Paslaptis labai paprasta - reikia rinktis itin prinokusius, sultingus apelsinus ir kivius, tada juos paversti saldžiomis sultimis yra labai lengva. Geriausia jį patiekti, nieko nelaukiant - šviežiai sumaišytą, su ledukais "skanioje" taurėje.

Apie 800 ml sulčių reikės:
1 kg obuolių
3 vidutinio dydžio apelsinų
4 kivių
 
Obuolių, apelsinų ir kivių sulčių kokteilis
 
1. Obuolius, apelsinus ir kivius nuplaukite. Išimkite obuolių sėklalizdžius. Apelsinus ir kivius nulupkite.
2. Iš obuolių, apelsinų ir kivių sulčiaspaude išspauskite sultis ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
3. Patiekite su ledukais.

2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Grikių košė su burokėliais ir tunu, gausiai paskaninta krapais

Pratęsiant dar praeitais metais pradėtą temą apie kraujo stiprinimą, norėčiau pristatyti labai paprastą geležinę vakarienę, kuri tapo tikrų mūsų namų virtuvės hitu: dubenėlis tuno aliejumi suvilgytos ir tuno gabalėliais apsivėlusios, gausiai krapais pabarstytos grikių košės su virtais burokėliais, paprikomis, svogūnais ir morkomis, pakepintais keptuvėje, šalia - tėvų marinuoti saldžiarūgščiai agurkėliai, maloniai nustebinantys gomurį po sotaus šios švelnios ir minkštos košės šaukšto. Štai toks jaukus jos valgymas. 


Taip, taip, apie grikių, burokėlių, krapų ir tuno draugystę šioje košėje galiu odžių odes suokti. Taigi, neginčijama tiesa, kad galimas ir minimalistinis jos variantas be morkų, česnakų ir paprikų. Bet ką čia daug čiauškėti, tik dar turiu pasakyti, kad taip sparnuotai apdainuota, žavia purpurine spalva nusidažiusi ir paprastai bei greitai pagaminama košė, be viso kito, organizmą gausiai papildo geležimi.  


Labai siūlau gaminti, ilgai nedelsiant, visiems, ypač tokiems blyškaveidžiams kaip aš, ir tik nepabijokite įmaišyti krapų ir tuno su visu saulėgrąžų aliejumi. Šio aliejaus riebalai yra naudingi mūsų organizmams, kadangi padeda jiems įsisavinti riebaluose tirpstančius A, D, E, K vitaminus. Svarbiausia čia - kokybiški tuno konservai. Tada košė bus be priekaištų, sveika ir verta apsivalgymo.



2 valgytojams reikės:
Grikiams:
150 ml grikių
300 ml vandens
3/4 arbatinio šaukštelio druskos

Daržovėms:
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno
1 didelės morkos
1 raudonosios paprikos
250 g išvirtų ir nuluptų burokėlių
1 (200 g svorio) skardinės tuno saulėgrąžų aliejuje
1 česnako skiltelės
2-3 valgomųjų šaukštų smulkiai sukapotų krapų
Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Grikių ir burokėlių košė su tunu ir krapais

1. Suberkite grikius į verdantį pasūdytą vandenį. 150 ml grikių  reikia 300 ml vandens ir nepilno šaukštelio druskos. Užvirkite ant didelės ugnies. Virkite 15 - 20 minučių ant silpnos ugnies, uždengus dangčiu, nejudinant ir nemaišant. Grikiams išvirus, nuimkite nuo ugnies ir, prieš įmaišant daržoves, palikite juos 5 minutėms pastovėti/pasišutinti uždengtus.
2. Kol grikiai verda nusilupkite ir mažais kubeliais susipjaustykite svogūnus; nusilupkite ir brokine tarka sutarkuokite morką, mažais kubeliais supjaustykite papriką, sutarkuokite burokėlius ir sugrūskite česnako skiltelę.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite susmulkintus svogūnus, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir kepkite ant mažesnės nei vidutinė ugnies 5 minutes.
4. Sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite vėl apie 5 minutes, tada įmaišykite papriką, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir kepkite apie 7 minutes.
5. Sudėkite tarkuotus burokėlius ir kepkite 5 minutes. Sudėkite grūstą česnaką ir dar šiek tiek pakaitinkite, įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir išmaišykite.
6. Šią masę perdėkite į puodą su išvirtais grikiais, sudėkite tuną su visu aliejumi, pagardinkite krapais, maltais juodaisiais pipirais ir druska, jei reikia. Viską gerai išmaišykite. Pakaitinkite keletą minučių. Patiekite su marinuotais agurkėliais. 

2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Bananų ir mango glotnutis

Prie pačios savęs grįžtu bėgdama ir kiekvienas įveiktas kilometras verčia realybe tai, kas anksčiau atrodė neįmanoma. Kažkas įkvepiančio išeina iš to, ne tik kad laiko ir atstumų rezultatai... labiau gal žinojimas, iš ko esu padaryta. Kaip kad rašymas, maisto gaminimas, skaitymas, muzikos klausymas, bėgimas tampa mano sielos maitintoju, mano terapija, mano įsimylėjimu.


Trauka, nuo kurios negaliu ir nenoriu atsiplėšti. Net nesvarstau, iš kur ji ar baigsis ir kuo, tik su kiekvienu pėdų atsispyrimu vis daugiau ir daugiau gyvenimo įkvepiu į savo plaučius. Neįtikėtina, kaip nuraudę skruostai ir prakaito lašeliai ant kaktos suteikia pasitikėjimo savimi pojūtį. Galbūt todėl, kad ilgą laiką maniau, jog aš nesukurta bėgimui. Atrodė, kad mano fizinis pajėgumas ne toks geras kaip kitų. Visada atsirasdavo kas nors, kas sukliudydavo pabandyti. Dažniausiai tai buvau aš pati, užmiršusi, kokia atkakli galiu būti.


Bet žinote, kas yra iš tiesų nuostabu? Tai tas jausmas, kuris nutinka viduje, kai įveiki save ir pabandai. Tada supranti, kad visai nesvarbu, kiek daug kilometrų ar kaip greitai juos gali įveikti, tiesiog užplūsta laimė, kad bėgi. Ir nebebūna per karšta, per šalta, per lietinga, per vėjuota, per tamsu, per anksti ar per vėlai. Tiesiog nepaaiškinamai stipriai norisi judinti kojas ir jausti, kaip su kiekvienu nubėgtu kilometru jos stiprėja, kaip bėgi vis greičiau ir toliau, kaip tampi pakankamai stiprus žmogus pasiekti viską, ką nori.


Man patinka šie maratonų bėgikės Paulos Radcliffe žodžiai: "Niekada nenusistatyk limitų, sek paskui savo svajones, nebijok nugriauti sienų. Ir daug juokis - tai yra gerai Tau." 


P.S.: Štai ką klausau dabar, kai bėgu:
1. Laura Veirs - July Flame (Gamper & Dadoni Remix) 
2. Faul Ft. Wad Ad - Changes 
3. Benjamin Francis Leftwich - Atlas Hands (Thomas Jack Remix) 
4. David K & The Oh Hello's - Like the Dawn 
5. FlicFlac - Triangle



6. De Hofnar, Felix Jaehn - Valvé
7. Tez Cadey - Coastal Cat
8. Seinabo Sey - Younger (Kygo Remix) 
9. Colin Hay - Down Under (David B Edit) 
10. Julia Stone - This Love (Egokind Edit) 
11. Henri Pfr & Stone Van Brooken - Tarida (Preview Mix)

1 didelei stiklinei reikės:
1 didelio arba 2 vidutinio dydžio kuo labiau sunokusių bananų
1 mango (sunokusio - lengvai jį paspaudus, odelė įdumba)
3 vidutinio dydžio apelsinų sulčių (gaunasi ne visai pilnas 250 mililitrų puodelis)

Bananų ir mango glotnutis

1. Bananą/bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
2. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite mangą.
3. Į virtuvės kombainą sudėkite bananus, mangą ir supilkite apelsinų sultis. Suplakite, kol glotnutis taps vienalytis.
4. Jei per tiršta, įpilkite lašelį vandens ar sulčių ir vėl išplakite.
5. Įdėkite į stiklinę keletą ledukų, supilkite glotnutį, gerai išmaišykite ir lepinkitės.

2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Juodos duonos sumuštiniai su sviestu, ridikėliais ir lašišų ikrais

Ir visgi ko žmogui reikia, kad jis būtų laimingas? Ar niekada nepastebėjote, kad norėdami kažką pakeisti, galvojate, jog tam turite sulaukti "tinkamo meto"? Kodėl žmogus taip dažnai tiki, kad tikrasis gyvenimas jo dar tik laukia? 


Kad ir kaip norėtume, žmogaus gyvenimas nėra jam skirta upė, kuri teka į jo laukiančią jūrą. Kad ir kaip nenorėtume, žmogus pats turi pasirinkti kelią, kaip pasiekti jo laukiančią jūrą. O jei mes pasiduodame "tinkamo laiko" mitui? Tada, žmogų nuneša kasdienybės srovė į jūrą, tik, deja, laukiančią ne jo.


Tinkamas laikas yra dabar. Jis nepriklauso nei nuo amžiaus, nei nuo aplinkybių, nei nuo galimybių. Ši sekundė, kurioje dabar esi, ir yra tinkamas metas pradėti įgyvendinti savo gyvenimo planą, o ne tada, kai turėsi daugiau pinigų, susirasi antąją pusę, užaugs vaikai ar pasibaigs darbai. Žinoma, daug lengviau gyventi ateityje, nes taip išvengiame atsakomybės už esamą gyvenimą. Bet ar teisinga atidėlioti gyvenimą - didžiausią stebuklą, kuris mums yra padovanotas?



Įsipilkite į puodelį kvapnios arbatos ar kavos. Pajuskite, kaip svaigina šiltas aromatas, it ankstyvoje vasaros saulėje džiūstantis šienas. Mėgaukitės drąsiai, jausdami saldžią laimę... o jei ant stalo pribiro cukraus, surinkite jį, baksnodami drėgnu piršto galiuku. Po to susitepkite sumuštinių ir būtinai pakvieskite jais pasimėgauti savą žmogų. Užkrėskite jį gyvenimu :)

P.S.: šiandien bėgsiu su šia:

 


1 valgytojui reikės:
2 riekelių juodos duonos
Kambario temperatūros sviesto
2 ridikėlių
95 g lašišų ikrų
Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Juodos duonos sumuštiniai su sviestu, ridikėliais ir lašišų ikrais 

1. Gerai įkaitinkite keptuvę. Duonos riekeles iš abiejų pusių labai plonai aptepkite sviestu. Paskrudinkite duoną sausoje keptuvėje iš abiejų pusių ant didelės ugnies po 1-2 minutes. Nusausinkite duonos riekeles ant popierinio rankšluosčio ir leiskite atvėsti.
2. Kol duona vėsta, plonais griežinėliais supjaustykite nuplautus ir nusausintus ridikėlius.
3. Atvėsusias duonos riekes labai plonai aptepkite sviestu. Sudėliokite ridikėlių griežinėlius. Ant ridikėlių užklokite ikrus, papipirinkite ir valgykite.

2015 m. gegužės 1 d., penktadienis

Super turbo mėsos kukuliukai pomidorų ir ryžių padaže

Penkioliktoji iš 33 laimės akimirkų...
...dienos, kai lyja, kaip koks senovės romėnų dievas Janas, saugantis ir atveriantis miestų vartus, žvelgia vienu metu į dvi sielos puses. Viena jų - išsiilgusi, vieniša ir apleista, grimstanti į neįžvelgiamą praeities gelmę. Kita - och, išdykusi, srauniais upeliais su lietumi besiliejanti nuo stogų ir tyškanti ant po skėčiais nespėjusių pasislėpti besimarkstančių veidų ir tvarkingų šukuosenų.



Ir būna akimirkų lyg tyčia, kai niekaip negaliu nuspręsti, kuri sielos pusė man artimesnė. Tada kažkaip plaukiu tikėjimo irklais stumiantis per dumblingas šalikeles arba išlijusius debesis, gailias ašaras arba džiaugsmo juoką. Kaip pienės vasarop keičia saulėtus plaukus į baltas galvas, o bežvaigždės dienos mainosi vis tumpesnėm naktim, taip ir aš keičiuosi su lietumi. Grįžtu, kur nebūnu, kurį laiką, ir iškeliauju, kur dar nebuvau. Nepamirštu to, kad ir kas benutiktų, kad ir kurią sielos pusę pasirinkčiau, po lietaus ateina ramybė, stiprybė ir išsipildančios nuojautos.


Ateina ir nenumalšinamas, lyg tų geltonų vitamino C žirniukų noras, ilgiems žygiams ant kojų pastatantis įkvėpimo pojūtis, ir toks tikras jis, it sielos draugo apkabinimas. Iš lėto atsikvepiu ir toliau Tau rašau, kad pasinerti į lietų, išgyventi jį verta vien jau dėl to, kad visa tai patirtum ir įgytum. Kaip ir jaukią, lietingų valandų virtuvės terapiją, kai atsikemši butelį vyno ir imiesi maisto ruošimo. Kartais tai rizotas, kartais krevečių troškinys su kariu ir mangais, kartais sausainiai, o kartais visai neįmantrūs, bet tokie patogūs ir skanūs, kukuliukai su piene mirkytu batonu ir svogūnais, pakepti keptuvėje ir patroškinti pomidorų padaže. Juos būtinai reikia paragauti, kaip ir išgirsti čirškimą, kai į prikaistuvyje įkaitusį aliejų sudedi svogūnus. O ir kvepia jie šiltai, taip pažįstamai... gal dėlto, kad tėvų užaugintų bei sudžiovintų prieskoninių žolelių lapeliai, lėtai, mažais verpetais sūkuriuodami pomidorų padaže, it žvaigždynai išburia, kad viskas bus gerai. 



Už virtuvės lango neperžvelgiama, plati, beveik balta vandens paklodė. Aš neišlindusi iš pižamos drybsau patogiai įsitaisiusi ant palangės. Šalia tuščia, iki paskutinio padažo lašo išdažyta lėkštė ir taurė, kurioje dar keli gurkšniai vyno. Tokia tad diena, kai lyja – švelni lyg aksomas, galbūt trūksta šviesos, bet yra pilna naminio maisto skonio ir kvapo bei gydančios nostalgijos. Tuoj kilsiu, įsispirsiu į botus ir išeisiu į nulytas pavasario gatves. Per balas. Nuotykių varliauti. Kukuliukų virškinti. Susitikim. Ak, ar tai nėra laimė?...

P.S.: mano žmogaus nuomone, tai - super turbo kukuliukai, kurių neįmanoma atsivalgyti. 
P.P.S.: sesyte, ačiū, neatsiklausau: Astrid S - 2 AM.




Apie 30 nedidelių kukuliukų reikės:
750 g maltos maišytos kiaulienos ir jautienos
3 didelių česnako skiltelių
2 vidutinio dydžio svogūnų
4 riekių baltos sumuštinių (forminės) duonos
150 ml pieno
3 kupinų valgomųjų šaukštų smulkintų šviežių petražolių
1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
1 didelio kiaušinio
2 arbatinių šaukštelių druskos
Maltų juodųjų pipirų
Aliejaus

Pomidorų ir ryžių padažui reikės:
3 valgomųjų šaukštų aliejaus
2 vidutinio dydžio svogūnų
2 didelių morkų
2 didelių česnako skiltelių
3 skardinių smulkintų pomidorų po 425 ml
180 ml baltojo (sauso) vyno
500 ml vandens
1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
2 arbatinių šaukštelių džiovintų raudonėlių
2 arbatinių šaukštelių džiovintų petražolių
375 ml ryžių
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
 
Super turbo mėsos kukuliukai pomidorų ir ryžių padaže

1. Ruošdami mėsos kukuliukus, pirmiausia nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Pusę svogūnų pakepinkite 2 valgomuosiuose šaukštuose aliejaus, kol suminkštės. Sutarkuokite nuluptas česnako skilteles. Duonos riekeles, nupjaustę plutas, užpilkite pienu. Kiaušinį lengvai išplakite.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, pakeptus ir šviežius svogūnus, česnaką, įtrupintas išmirkusias duonos riekeles su visu pienu ir petražoles bei raudonėlius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite kiaušinio plakinį ir viską gerai išmaišykite rankomis.
3. Padarykite nedidelį faršo kukuliuką, iškepkite, paragaukite, ar netrūksta druskos ir kitų prieskonių. Jei reikia, faršą dar paskaninkite.
4. Drėgnomis rankomis iš faršo padarykite maždaug 30 kukuliukų. Sudėkite į didelę lėkštę ir laikykite šaldytuve apie pusvalandį, kad jie sutvirtėtų. Tuo tarpu pagaminkite pomidorų padažą.
5.  Svogūnus ir morkas supjaustykite pusės centimetro dydžio kubeliais. Susmulkinkite česnako skilteles. Dideliame prikaistuvyje pakaitinkite aliejų, suberkite svogūną, pusę arbatinio šaukštelio druskos ir nustatę mažesnę nei vidutinė kaitrą, kepkite 5 minutes. Šiek tiek padidinę kaitrą suberkite morkas ir česnaką bei pusę šaukštelio druskos. Vis pamaišant kepkite 5 minutes.
6. Supilkite vyną, virkite 5 minutes, tada įmaišykite susmulkintus pomidorus, vandenį, raudonėlius, petražoles ir cukrų. Pasūdykite 2 arbatiniais šaukšteliais druskos, papipirinkite, užvirinkite ir troškinkite 10-15 minučių, tada prikaistuvy nuimkite nuo ugnies.
7. Plačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų - apie 2 valgomuosius šaukštus. Kukuliukus kepkite dalimis, nepergrūskite keptuvės. Kepkite vieną partiją apie 5-6 minutes, vis pavartydami, kad jie vienodai apskrustų.
8. Apkeptus kukuliukus sudėkite į pomidorų padažą, suberkite gerai nuplautus po šaltu vandeniu ryžius, užvirkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai bus gatavi.
9. Patiekite apibarstę petražolėmis.