Blausia žvakių šviesa apšviesta virtuvė, Elvis Presley - Merry Christmas, Baby
ir iš lėto tirpstantis šokoladas - tai mano mažytė šio tamsaus ir šalto gruodžio vakaro šventė. Taip, likus 2 dienoms iki Kalėdų, namai
pakvimpa karštu šokoladu. O šokoladas, kaip žinia, kvepia džiaugsmu,
gerumu, šiluma, ramybe ir pagunda smaližiauti - visai kaip šventės.
Gaminu triufelius: dideliame prikaistuvyje juodąjį šokoladą lydau su sviestu.
Kad
ir kokie negerumai spaustų širdį, kai aplink Tave tiek
šokolado aromato, tiesiog negali liūdėti, negali pasiduoti, negali
nelaukti Kalėdų, negali jomis netikėti. Tiesiog negali. Be to, kai
sakai: “Pasiduodu”, - kitas, išgyvenantis tokius pat sunkumus,
nusišypso: “Kokia gera proga”. Todėl laikykitės visi, kuriems sunku,
laikykitės visi, kuriems gerai, ir visi kartu su vaikišku naivumu
laukime, ką po Kalėdų eglute padės Kalėdų Senelis? Gal saldų bučinį, gal
jaukų apkabinimą, gal gerą žodį, o gal kokį saldumyną? Mmm… Ir būkime geri vienas kitam.
250 g juodojo šokolado
125 g sviesto
2 trynių
1 vanilės ankšties
125 g cukraus pudros
50 g kakavos
Rankų darbo juodojo šokolado triufeliai
1.Susmulkiname šokoladą ir išlydome su sviestu dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu. Kai tik gauname vientisą šokolado ir sviesto masę, ugnį išjungiame, suberiame cukraus pudrą, išmaišome. Nukeliame atsargiai dubenį nuo puodo.
2. Vanilės ankštį perpjauname per pusę, aštriu peiliu iškrapštome sėklytes. Ištriname trynius su vanilės ankšties sėklytėmis ir įmaišome į šiltą šokolado masę.
3. Dubenį su triufelių mase uždengiame maistine plėvele, kad neįgautų kitų kvapų, ir įdedame į šaldytuvą stingti 2-3 valandoms.
4.Sustingusią
šokoladinę masę kabiname šaukšteliu. Rankomis suformuojame rutuliukus. Į plačią lėkštę 1-2 cm sluoksniu suberiame kakavą. Po vieną triufelius apvoliojame kakavoje. Paruoštus triufelius dar sykį atšaldome (apie 2-3 valandas arba per naktį) šaldytuve.