Jei man kartais pasidaro liūdna... vietoj to, jog svarstyčiau kodėl ir
kaip pralinksmėti, aš tiesiog leidžiu sau išgyventi liūdesį. Dažniausiai nebūna
nieko, kas padėtų man jaustis geriau, išskyrus supratimą, kad esu gyva ir
dėkingumą už visus jausmus, kuriuos patiriu. Neskubu nuslopinti tamsių jausmų,
duodu sau laiko pabūti juose, verkiu, kartais rašau ilgus laiškus, kurių taip
ir neišsiunčiu adresatams.
Kiekviena skaudi gyvenimo patirtis, nuo kurios nesislėpiau, su kuria
susirėmiau akis į akį, apdovanojo naujomis idėjomis, vidine stiprybe, drąsa ir
pasitikėjimu savimi. Nėra nieko, ko nebūtų įmanoma įveikti - egzistuoja būdai,
kuriais pasiekiami išėjimai iš visų gyvenimo labirintų: reikia tik valios ir
tikėjimo. Kai mes sakome, jog kito kelio nėra, tai dažniausiai būna tik patogus
būdas nieko nesiimti. Nesvarbu, kaip norėtume, jog atskristų Superman‘as ir mus
išgelbėtų, viską reikia suimti į savo rankas. Taip, tas mažytes, bet stiprias
rankas. Tai tikrai padeda.
Šią vasarą renku draugų, pažįstamų ir kitų puikių mane supančių žmogeliukų mėgstamiausių uogienių receptus. Štai stiklainiai su geriausia Elenos braškių ir rabarbarų uogiene jau paslėpti rūsy. Ją nuostabu valgyti su keptais varškėčiais, bet taip pat tinka su avižine koše, jogurtu ar blynais. Verdant šią uogienę, svarbu prisiminti, jei jūsų braškės nėra itin gerai prinokę, medaus reikės šiek tiek daugiau - būtinai paragaukite, jei reikia, įdrėbkite vieną kitą šaukštelį. Kitos nurodytos šios uogienės sudedamosios dalys tokios, pagal kurias gamina mieloji Elena. Nieko nekeičiau, išskyrus patį uogienės virimo procesą. Labai rekomenduoju išbandyti šią ne vieną pagyrą pelniusią uogienę. Ji tiesiog ima ir dingsta iš stiklainiuko, vos jį atsukus. Nemeluoju... Taigi, pati geriausia Elenos braškių ir rabarbarų uogienė jūsų dėmesiui :)
1 litrui ir 250 ml uogienės reikės:
400 g rabarbarų600 g braškių
500 g uogienių cukraus
1 vanilės ankšties
1-2 valgomųjų šaukštų medaus
Geriausia Elenos braškių ir rabarbarų uogienė
1. Nuplaunu,
jei reikia, nulupu ir supjaustau mažais gabalėliais (0,5 cm. storio)rabarbarus, nuplanu braškes, supjaustau į 4 dalis, užberiu cukrumi ir palieku vėsiai 12-16 valandų, kad
išsiskirtų sultys.
2. Tada rabarbarus ir braškes su visomis sultimis suverčiu į didelį
prikaistuvį, išmaišau, užverdu, įmetu išskobtas vanilės sėklytes ir vanilės ankštį ir maišant verdu ant nedidelės ugnies 10 minučių. Nukeliu nuo ugnies,
palieku atvėsti iki kambario tamperatūros, vėl
užverdu ir maišant verdu 10 minučių. Ir vėl palieku atvėsti. Taip
pakartoju dar 2 kartus. Virdama paskutinį - ketvirtą kartą, įmaišau medų.Ištraukiu vanilės ankštį.
3. Dar karštą uogienė supilstau į stiklainius, uždarau. Stiklainius
apverčiu, šiltai apkloju ir palieku taip per naktį.
P.S. O kokia uogienė geriausia Jums?
Kaip tik ruošiaus virti tokią uogienę. Manau pavyks rytoj arba poryt, nes man irgi toks derinys atrodo labai skanus.
AtsakytiPanaikintiGaila, šitos nuostabiai atrodančios uogienės išsivirti nebesuspėsiu. Tačiau jau tikrai nepraleisiu aviečių uogienių virimo meto.
AtsakytiPanaikintiIndre, šis derinys labai puikus, man daug geriau nei viena braškių uogienė ;)
AtsakytiPanaikintiPieštukėli, aš ir su nekantrumu laukiu, kada virsiu aviečių uogienę, man ji viena skaniausių :)
AtsakytiPanaikinti