tag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post7287668802796263051..comments2024-02-29T07:37:55.187-08:00Comments on Mukatanas: Advento virtuvė: su meile troškinti rauginti kopūstai, gardinti džiovintais grybais ir pupelėmisSimonahttp://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-82923579232478958502018-02-04T10:40:27.186-08:002018-02-04T10:40:27.186-08:00Labas Simona,
kopūstus gaminau jau ne pirmą kartą...Labas Simona, <br />kopūstus gaminau jau ne pirmą kartą, bet vis pristigdavau laiko, noro ar nuotaikos fotografuoti procesą. Taigi, ataskaita. Pirmą kartą gaminau beveik prisilaikydama Tavo recepto. Buvo labai skanu, bet mano organizmas keistokai sureagavo į raugintų kopūstų ir pupelių derinį :D Tai kitus kartus pupelių nebedėjau ir kartu patiekiau su lupena virtas bulves. Antras kartas mano skoniui buvo tobuliausias - džiovinti grybai, rūkytos slyvos tai kažkas nerealaus. O neseniai pas Nidą atradau tobulą padažą su rūkytomis (ar džiovintomis) slyvomis, į kurį įeina ir pomidorai. Pamaniau, kad čia jie taip pat tiks. Ir neklydau. <br />Dar šios savaitės viduryje vyras pareiškė, kad savaitgaliui nori tų fantastiškų kopūstų. Tai šiandien prisiruošiau ir nufotografuoti. <br /><br />https://konepametus.blogspot.lt/2018/02/apie-paminkla-pelke-ir-kopustus.html<br /><br />Ačiū Tau už receptus :)Irmahttps://www.blogger.com/profile/03316505548895827754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-39948848237415457132017-12-10T22:54:33.689-08:002017-12-10T22:54:33.689-08:00Simona, miela bendravarde,
Kaip man džiugu, kad n...Simona, miela bendravarde,<br /><br />Kaip man džiugu, kad norisi beveik įsignybti, skaitant tokį komentarą, ar ne sapnuoju. Ačiū, kad išbandei, kad suradai laiko parašyti ir nufotografuoti, kaip aš dėkoju :) siunčiu šilčiausias mintis!Simonahttps://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-8643020472736619362017-12-03T05:58:45.062-08:002017-12-03T05:58:45.062-08:00oi, nuotraukos nuoroda čia, blogai nusikpoijavo: h...oi, nuotraukos nuoroda čia, blogai nusikpoijavo: http://bit.ly/2ib5JT8Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10360722777175858728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-17159056107775804152017-12-03T05:56:56.251-08:002017-12-03T05:56:56.251-08:00http://bit.ly/2ib5J Nuostabus receptas, pati niek...http://bit.ly/2ib5J Nuostabus receptas, pati niekada nesugalvočiau tokio derinio, todėl man tikrai buvo atradimas. Gaminti - tikras kaifas, kai paeilui sklinda grybų, kumino kvapai.. beveik šamanizmas. Valgytojai irgi gyrė (tiesa, patiem alkaniausimes visdėlto pridėjau dešrelių :)).<br />Ačiū už receptą, ir tuo pačiu už kitas idėjas, kurios dažnai yra įkvėpimo šaltinigs puikiai vakarienei, užkandžiams ar pusryčiams!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10360722777175858728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-42673571452187576752017-12-01T05:32:22.985-08:002017-12-01T05:32:22.985-08:00Sveika, žinoma, gali nusipirkti konservuotų pupeli...Sveika, žinoma, gali nusipirkti konservuotų pupelių, rekomenduočiau didelių - karališkų, jos jau būna išvirtos, todėl teliks jas nusunkti ir sudėti tada, kaip parašyta recepte ;) Valgyti galima ir vieną (pvz. man labai skanu be nieko), arba su duona, kaip valgo mano žmogus, su bulvėmis irgi manau neblogai būtų, o taip pat skanu šalia keptos žuvies bei mėsos ar rūkytų dešrelių, jei valgote ;) Lauksiu atsiliepimų!Simonahttps://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-49778245554571929742017-12-01T04:08:02.800-08:002017-12-01T04:08:02.800-08:00Laba diena :) patarkit ka pirkt jei neturim savo p...Laba diena :) patarkit ka pirkt jei neturim savo pupeliu. Konservuotas? Ir tada virti? (Gal cia juokingas klausimas bet kazkaip retai turiu reikalu su pupelem..) ir.. subduona valgyt? Galvoju kas dar tiktu.. bulves? Rytoj pietum bandysiu, pasidalinsiu rezultatu :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10360722777175858728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-86250530960215152552017-11-22T01:28:08.155-08:002017-11-22T01:28:08.155-08:00Miela, Irma, nekantrauju išvysti nuotraukas, nes d...Miela, Irma, nekantrauju išvysti nuotraukas, nes dar esu užburta morkų pyrago kepimo nuotaikos. Grožis...<br />Dėl kopūstų nuskalavimo tai yra taip, kad namie raugti kopūstai kartais būna itin rūgšti ir net nuplovus juos vandeniu jų rūgštelė būna stipresnė nei parduotuvėje pirktų. Tokiais atvejais, manau, verta pažaisti ir nuplauti. Visais kitais atvejais, tikrai, taip, plauti nereikia, todėl ir pakomentavau, kad labai svarbu paragauti kopūstų ir įvertinti, koks jų rūgštumas.Simonahttps://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-20548573043227263172017-11-21T04:44:29.197-08:002017-11-21T04:44:29.197-08:00Tik nesutinku dėl kopūstų nuskalavimo - skalaujant...Tik nesutinku dėl kopūstų nuskalavimo - skalaujant nuskalaujama ir dalis skonio, geriau įdėti kiek daugiau medaus. Irmahttps://www.blogger.com/profile/03316505548895827754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-54639323679369570972017-11-21T04:32:51.111-08:002017-11-21T04:32:51.111-08:00Net seilės pradėjo rinktis. Ačiū už šio puikaus pa...Net seilės pradėjo rinktis. Ačiū už šio puikaus patiekalo priminimą - jau šį savaitgalį garuos ant stalo :)Irmahttps://www.blogger.com/profile/03316505548895827754noreply@blogger.com