tag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post400093972839282020..comments2024-02-29T07:37:55.187-08:00Comments on Mukatanas: Apie burokėlių sriubos virimąSimonahttp://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-64515520810967423942016-02-20T23:35:23.480-08:002016-02-20T23:35:23.480-08:00Ačiū už tokį puikų komentarą, buvau labai smagu sk...Ačiū už tokį puikų komentarą, buvau labai smagu skaityti. Daržoves apkepu todėl, kad taip pabudinami jų skoniai, tikrai verta pabandyti, gali būti, kad paskui kitaip ir nevirsite ;) dėl sultinio darbo dienomis ir aš pati nekraunu į puodą kaulų, o naudojų kubelį ar jau turimą mėsos nuovirą, bet niekas nepaneigs, koks gėris yra naminis ilgai virtas sultinys. Verta juo lepintis bent kartą į mėnesį, kai atsiranda daugiau laiko. Be to, kai pagalvoji, tai labai pigus pasilepinimo būdas ir toks visai yspūdingas. Jei kada pabandysi pakepti daržoves, parašyk, kaip pavyko. Linkėjimai :) ŠyptSimonahttps://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-82498251899275193222016-02-11T06:06:56.403-08:002016-02-11T06:06:56.403-08:00Aš ir verdu taip, kaip Viktoras, tik nenaudoju ali...Aš ir verdu taip, kaip Viktoras, tik nenaudoju aliejaus, o mėsos/vištienos sultinio pirktinio kubelį/ius ar naminio skysto kiek, ir dažniau naudoju česnakus vietoj svogūnų, nieko neskrudinu. Aišku gan liesa gaunasi taip, bet su grietine ir juodos duonos riekele pats tas, ir tik apie valandą užtrunka. Kartais dar grybų įpjaustau, tik šiandien pamiršau :) Labai labai mėgstu visokias burokėlių sriubas, tai bevalgydama susigalvojau pažiūrėti ar kiti irgi, taip ir atklydau į čia :) Namuose virdavo panašiai kaip šiame įraše nupasakota, tik be pomidorų, ir berods irgi nepakepdavo daržovių prieš tai. Kada, kai bus daugiau laiko, pabandysiu Jūsų būdu :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-90040292891790667632015-03-14T11:40:54.459-07:002015-03-14T11:40:54.459-07:00Viktorai, kaip man buvo smagu skaityti Tavo koment...Viktorai, kaip man buvo smagu skaityti Tavo komentarą, iš tiesų, tai net keista rašyti konentarą, greičiau laišką. Labai ačiū Tau už jį. Tokiomis akimirkonis pagalvoju, kad tai viena iš priežasčių, kodėl rašau, tokios atviro bendravimo akimirkos. Dar sykį ačiū. Taip pat dėkoju, kad pasidalinot savo receptu. Iš tiesų man visad smagu pamatyti kitų maisto ruošėjų virtuvių užkulsius, pasisemti idėjų, nes kartais būna, kad pats net nepagalvoji. Ir dar, visad sakau, jei valgo vaikai, tai jau iš tiesų gerai, nes jie yra patys įnoringiausi valgytojai ;-) Simonahttps://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-29104479180600911052015-03-13T21:49:26.034-07:002015-03-13T21:49:26.034-07:00Laba diena. Gal protingi žmonės pasakytų, kuo trad...Laba diena. Gal protingi žmonės pasakytų, kuo tradicinė burokėlių sriuba skiriasi nuo barščių? Atsiprašau, kad prikėliau beveik dvejų metų senumo straipsnį. O jūsų receptą bandysiu išbandyt. Tik kad 3 valandas dėl sriubos... Daugoka. Mano (aš esu vyras) receptas toks: nuskutu tris vidutinio dydžio bulves, supjaustau kubeliais ir kelis kartus praskalauju. Supjaustau vieną didesnę morką. Bulves ir morką suberiu puodan ir verdu. Kol verda, supjaustau pusę svogūno ir du virtus (pirktinius) burokėlius. Kai bulvės ir morkos išverda, suberiu svogūnus, o po poros minučių burokėlius. Pridedu žolelių (kartais įberiu vištienai skirtų žolelių, kartais - jautienai), ir šlakelį aliejaus. Valgom su grietine ir su prancūzišku batonėliu (būtinai iš IKI. Ten yra trijų ryšių batonėliai - kumštelio dydžio, pailgi (apie 30 cm) ir ilgesnis. perku tuos, kurie 30 cm. Duktė mažai valgo sriubų, bet mano - visada suvalgo. Svarbiausia yra gerai praskalauti ką tik supjaustytas bulves. Kokius 2 - 3 kartus. Putų beveik nebūna. Sriubos spalva normali. Dar, deja, viskas priklauso nuo burokėlių. Jei saldūs, reikia daugiau druskos. Iki. ViktorasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-75721414892085464322013-04-23T07:52:01.097-07:002013-04-23T07:52:01.097-07:00Odeta, kokia puiki dovana ir labai įdomus įrašas :...Odeta, kokia puiki dovana ir labai įdomus įrašas :) Gera turėti tokių draugų, kurie žino, ką parvežti dovanų, jog visada pataikytum ;)Simonahttps://www.blogger.com/profile/02786782043288473734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1695080780509234573.post-82871504116235550532013-04-17T22:47:10.206-07:002013-04-17T22:47:10.206-07:00Labai gražiai parašei apie burokėlių sriubą. Gavau...Labai gražiai parašei apie burokėlių sriubą. Gavau dovanų Ukrainietišką kulinarijos knygą, tai ten virš 40 barščių receptų http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/08/ukrainietiski-barsciai.htmlOdetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.com