Desertiniams vafliams nebūtinai reikia laukti šventės ar progos. Jie
gali nekenkti nei sveikatai, nei figūrai. Yra nemažai būdų, kaip
neaukojant skonio, iškepti sveikų vaflių.
Pirmas būdas: sviestą pakeisti prinokusiu bananu, kuris vafliams tuo pačiu paskolins ir saldumo.
Antras būdas: pusę šviesių speltų miltų pakeisti maistingesniais miltais, pvz.: avižų.
Trečias būdas: tešlą praturtinti varške, daržovėmis, riešutais ir pan.
Šie vafliai gaunasi lengvučiai ir pūrūs, bet tuo pačiu drėgni, o ištraukti iš vaflinės, kol dar karšti, ir traškiu, apskrudusiu paviršiumi.
2-4 pusryčiautojams reikės:
1 vidutinio dydžio sunokusio banano (nulupus apie 100 g; kuo bananas labiau sunokęs, tuo saldesni bus vafliai)
1/3 arbatinio šaukštelio druskos
250 g pusriebės varškės
2 kiaušinių (jei labai maži - 3)
90 g graikiško jogurto
45 g avižų miltų
45 g šviesių speltų miltų
Aliejaus kepimui
Vafliai su varške
1. Varškę, druską ir bananą plačiame dubeny pertrinkite šakute, kol neliks stambių banano gabalėlių, įmaišykite kiaušinius ir jogurtą, kol gausite vientisą masę.
2. Suberkite avižų ir speltų miltus, maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų - tai blynams suteiks purumo. Turite gauti tirštą tešlą.
3. Įkaitinkite vaflinę (tai labai svarbus žingsnis) nelimpančia danga ir patepkite aliejumi. Į gerai įkaitintą ir aliejumi pateptą vaflinę dėkite keletą kupinų šaukštų tešlos, greitai uždenkite ir kepkite, kol vaflis įgaus gražią gintarinę spalvą.
4. Neatidarykite tikrindami vaflinės per anksti (keletą minučių kantriai palaukite), kitaip vaflis gali suplyšti/prilipti.
5. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų turimos vaflinės, todėl po pirmųjų blynų atrasite sau tinkamą laiką. Su maniške - tai 5-6 minutės.
6. Vafliai nėra saldūs, todėl labai skanu apšlakstyti skystu medumi ar klevų sirupu.
6. Vafliai nėra saldūs, todėl labai skanu apšlakstyti skystu medumi ar klevų sirupu.
Skanūs vafliai🙂
AtsakytiPanaikinti