Puslapiai

2015 m. birželio 2 d., antradienis

Ankstyvos vasaros daržo salotos su grietine

Kiekvienas receptas turi savo istoriją ir kai kurios istorijos yra įdomesnės nei kitos. Ne visos istorijos yra kupinos veiklos. Kitos užfiksuoja tekstūras, kvapus, netgi tam tikrą nuotaiką ar jausmą. Štai žemiau nuotraukose matyti pirmasis savas šių metų derlius, susikrovęs drėgnoje dirvoje - mano tėčio ir mamos užaugintos daržovės. Visas jas dar iš ankstyvo, vėsaus ir lietumi pakvipusio sekmadienio ryto lauktuvėms į Kauną kantriai nuskynė ir surinko tėtis. Nereikia nė sakyti, kad grįžę namo, nieko nelaukdami, traukėme daržoves iš krepšių lauk, plovėme ir pietums užsimaišėme didelį dubenį daržo salotų, kurių paragavę iš karto supratome - jau vasara!
   


- Dar vieną šaukštą salotų? - gramdydamas dubenį, paklausė mano žmogus.
- Kodėl gi ne? Ir mažą riekelę juodos duonos!
Ir tikrai tikrai - šių salotų galiu suvalgyti už du, bet k
adangi žinojau, kad vakare pas mus svečiuosis mano mama, visų daržovių vienu prisėdimu nesuvalgėme.


Kai vakare atkeliavo viešnia, suplėšiusi salotų lapus ir suraikiusi laiškinius česnakus, plonais griežinėliais supjausčiau agurkus ir ridikėlius, įmaišiau keletą šaukštų grietinės, žiupsnelį druskos bei maltų pipirų ir pakviečiau ją vakarienės. Tada ji, nuo pirmo kąsnio pajutusi vasarą, šias salotas lygiai taip pat skaniai ir meiliai suvalgė.


1 valgančiajam:
15 salotų lapelių
3 didelių ridikų
2 agurkėlių
10-15 laiškinių česnakų
2-3 valgomųjų šaukštų grietinės
Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Ankstyvos vasaros daržo salotos su grietine
 
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai suplėšykite.
2. Ridikus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais (pusmėnuliais).
3. Agurkėlius taip pat supjaustykite plonais pusmėnuliais. Susmulkinkite laiškinius česnakus.
4. Susmulkintas daržoves sumaišykite su grietine, paskaninkite su druska ir maltais pipirais, nedelsiant valgykite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą