Nukritusiuose lapuose, vėjo švilpesiuose, ankstyvose sutemose slepiasi artėjančio ramybės meto ženklai. Nuo pat ryto dangus grasina lietumi. Kokie visi alkani spalvų, šiltų, ilgų ir vandens nepralaidžiančių batų; kutuluoti šalikais - megztais, elegantiškais, plačiais, pūkuotais ir siaurais; apsiginklavę skėčiais, karštos arbatos termosais ir pirštinėmis.
Aš taip pat. Nepasitikiu rudeniu be lietaus, darganos ir šalčio, sugrąžinančių į namus, į save. Sunku surasti ramybę išoriniame pasaulyje, nesuradus jos viduje. Uždegusi žvakes, įsitaisau ant pagalvės parietusi kojas. Klausausi savo vidinio balso, šypsausi, svajoju, myliu, ieškau, atleidžiu, tikiu, kuriu; be to, man patinka, kad galiu kartu su gamta pailsėti ir klausytis, ar už lango dar nelyja.
Atsikeliu, basomis pereinu kambarį, atidarau šaldytuvą ir paimu stiklainį su saulėje džiovintais pomidorais. Atvėsus orams, kai neįmanoma gauti skanių šviežių pomidorų, renkuosi šiuos arba konservuotus. Jei virtuvėje dar rasite žiupsnelį džiovintų bazilikų, rutuliuką gaivios mocarelos, per mažiau nei 10 minučių galėsite viską supjaustyti, sumaišyti su kiaušiniu, užtupdyti ant baltos duonos riekelių ir išsikepti puikaus skonio sumuštinių, kuriais visai tuoj pat mėgausiuosi ir aš.
Mano žmogus šių sumuštinių kepimui kelias dienas iš eilės pritaria 100 proc. Prisipažįstu ir aš, jog jie - tobuli, o su puodeliu nesaldintos arbatos - visiškas gerumas ir jaukumas tiek sielai, tiek pilveliui. Be to, jau kuris laikas nei vienas pasisėdėjimas su draugais ar artimaisiais nepraeina be šių saule kvepiančių karštuolių. Kažkaip neatsivalgom :)
3 valgytojams reikės:
125 g buivolių pieno Mozzarella80 g saulėje džiovintų pomidorų (saulėgrąžų aliejuje)
1/2 - 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų (aš beriu vieną šaukštelį)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio
Alyvuogių aliejaus
12 nedidelės Ciabatt'os arba prancūziško batono riekelių
Karšti sumuštiniai su Mozzarella ir saulėje džiovintais pomidorais
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Skardą ištieskite kepimo popieriumi.
2. Smulkiai supjaustykite mozzarell'ą ir pomidorus. Išplakite kiaušinį. Sumaišykite mozzarell'ą, pomidorus su bazilikais, druska, pipirais ir kiaušiniu.
3. Batoną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis, vieną pusę aptepkite aliejumi ir ta puse dėkite į skardą.
4. Padalykite ant riekelių įdarą. Kepkite 15 minučių, kol šiek tiek apskrus.
Labai skanu ir paprasta :) ačiūūūū
AtsakytiPanaikintiDovile, man ir šis receptas patinka dėl jo paprastumo gaminant ir puikaus skonio, įdėjus kruopelytę pastangų ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanu, ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiBeje mes bandėme kepti su šviesia Ciabattos duonele ir tamsia. Tai su tamsia buvo dar skaniau (:
Indre, prašau :) Mano jau irgi išmėginta ;)
AtsakytiPanaikinti