Puslapiai

2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Itin jaukių makaronų receptas

Kadangi neturiu galimybės pavaišinti Tavęs pietumis, dalinuosi pačiu jaukiausiu, mano manymu, makaronų receptu.

 3 porcijoms makaronų su traškiais aguonų grūdeliais ir jaukiu rūkyto kumpio, kazlėkų, grietinėlės ir sūrio padažu reikės:
1 puodelio apvirtų kazlėkų (jei neturite, tiks kitokie grybai)
2 l vandens
200 g spiralinių makaronų
1 šaukšto augalinio aliejaus
Druskos
200 ml 10 proc. riebumo grietinėlės
90 g rūkyto kumpio (jei norite, į padažą vietoj kumpio galite dėti vyšninių pomidorų)
Šviežiai tarkuotų muskatų
Petražolių šakelės
1 puodelio tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
1 šaukštelio aguonų grūdelių

1. Užkaičiame didelį prikaistuvį vandens makaronams. Tuo metu, jei reikia, plonai supjaustome grybus. Kumpį supjaustome kubeliais. Sutarkuojame sūrį.
2. Į prikaistuvį su verdančiu vandeniu įberiame druskos, įpilame augalinio aliejaus ir sudedame makaronus. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame neuždengtus 5-8 min., kol išvirs (bet turi likti standūs).
3. Grybus ir kumpį sudedame į keptuvę, supilame grietinėlę, įtarkuojame muskato, pagal skonį. Verdame, dažnai maišydami ant mažos ugnies. Kai padažas sutirštės (maždaug po 10 - 12 min.), nukeliame keptuvę nuo ugnies. Tada įmaišome sūrį, kol šis ištirps. Galiausiai įmaišome nuplautų, nusausintų ir susmulkintų petražolių.
4. Nukošiame makaronus, perliejame šaltu vandeniu, pabarstome aguonų grūdeliais.
5. Užpilame padažu, švelniai išmaišome, paragaujame, ar netrūksta druskos, ir patiekiame.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą